Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

Salutare dragilor! Astazi va prezint o reteta nou descoperita de mine si anume Coltunasi. Dar nu orice coltunasi, ci unii umpluti cu fasole rosie, caju, ciuperci si multe alte ingrediente gustoase. Serviti cu pesto de busuioc sunt absolut deliciosi. Sunt o varianta minunata pentru o masa vegetariana foarte gustoasa.

La noi cei mai populari coltunasi sunt cei cu branza dulce. In unele zone ale tarii se fac si cu varza dulce, cu cartofi sau cu branza sarata. Eu am zis sa incerc ceva nou si i-am umplut cu fasole rosie. Se pot umple bine inteles cu orice va place voua. Carne tocata, branzeturi de toate felurile, pana si mere si sau alte fructe.

Prezentare video Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

By June 27, 2018

Pentru reteta asta trebuie sa facem coltunasii. Se fac extrem de simplu din apa, faina si sare. Ceea ce este si mai tare la coltunasi e ca se pot umple si apoi congela. Cand va e pofta de ceva bun doar scoateti coltunasii congelati si ii aruncati intr-o oala mare cu apa clocotita si sare.

Eu i-am umplut cu un amestec din fasole rosie, ciuperci, caju, ceapa, usturoi si busuioc. Pentru servire eu m-am gandit ca un sos pesto ar merge de minune, dar ar putea sa mearga la fel de bine cu sos de branza sau de rosii.

Sa ne apucam de treaba zic!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

Pregatim mai intai umplutura pentru coltunasi pentru ca aceasta sa se raceasca:

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Incingem intr-o tigaie putin ulei de masline si adaugam ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute adaugam ciupercile tocate si le lasam pana cand se evapora zeama pe care o lasa.
  • Adaugam boabele de fasole rosie, nucile caju maruntite, usturoiul trecut prin presa, busuioc, sare, piper, amestecam si mai lasam pe foc 3 minute. Gustam pentru a ne asigura ca are toate cele necesare. Lasam compozitia sa se raceasca.

Aluatul pentru coltunasi:

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Amestecam faina cu sarea si facem o adancitura in care adaugam apa treptat. Amestecam mai intai cu o lingura si apoi framantam pana obtinem un aluat omogen. Il lasam sa se odihneasca timp de 10 minute.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Presaram faina pe suprafata de lucru si transformam aluatul intr-un rulou pe care il taiem in 12 parti egale.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Intindem fiecare parte dintr-un disc subtire.
  • In mijlocul discului punem o lingura de umplutura si ungem marginile cu un pic de apa. Stragem bine coltunasul incercand sa formam o floare deasupra.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Intr-o cratita punem cateva picaturi de ulei de masline si il lasam sa se incinga.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Punem coltunasii si ii lasam sa se rumeneasca la baza pentru 2 minute.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Adaugam apoi apa clocotita cat sa nu ii acoperim. Peste cratita punem un capac si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

  • Ii scoatem din cratita si ii servim cu sos pesto de busuioc sau de leurda.

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

Coltunasi umpluti cu Fasole rosie, Ciuperci si nuci Caju

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegetariene si delicioase intrati aici.

Orez mexican cu fasole, porumb si cheddar

  Fasole cu Ciolan la Ceaun Icre de Fasole

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *