Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

Salutare dragilor! In prag de sarbatori este momentul sa ne gandim la ce bunataturi punem pe mesele festive si bine inteles sa ne gandim si la ce bem! Asa ca e momentul potrivit sa va prezint o reteta care merge perfect cu un Roze rece si bun, si anume Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi. Este o reteta pe care am gandit-o impreuna cu prietenii de la Beciul Domnesc care m-au provocat sa ma gandesc la o reteta delicioasa care merge cu Roze-ul lor! Ocazia asta este perfecta sa va zic ca Beciul Domnesc implineste 15 ani de cand sarbatoreste impreuna cu romanii la toate ocaziile speciale.

Prezentare video Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

By December 21, 2018

Cu ocazia aniversarii Beciul Domnesc va invita sa intrati pe uncaracteraparte.ro pentru a descoperi povestea vinurilor, a oamenilor care le produc si sa va jucati un joc simpatic care va poate aduce premii.

Revenind la reteta noastra eu m-am gandit ca pentru sarbatori o reteta cu peste ar fi perfecta pentru mesele noastre extra satioase. Asa ca am pregatit un file de cod in crusta crocanta de verdeturi cu pesmet care merge perfect cu un delicios piure de mazare. Sper sa va placa reteta!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

Piureul de mazare:

  • Intr-o cratita incalzim vreo 3 linguri de ulei de masline si untul. Cand sunt incinse calim ceapa si usturoiul pentru 5 minute.

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

  • Adaugam mazarea si o lasam sa se caleasca pentru 5 minute.
  • Condimentam cu sare, adaugam apa si lasam sa fiarba pentru 15 minute la foc potrivit. Nu trebuie sa adaugati prea multa apa pentru ca piure-ul sa nu iasa prea apos.
  • Cand mazarea este fiarta scurgem mare parte de apa in care a fiert si o punem intr-un chopper impreuna cu menta si parmezanul. Adaugam smantana lichida treptat si pasam pana cand ajunge la consistenta potrivita.

File-ul de cod:

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

  • Condimentam pestele cu sare si piper si adaugam 2 linguri de vin.

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

  • Ungem pestele cu putin unt si amestecam restul de unt cu pesmet, patrunjel, ierburi de provence si usturoi.

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

  • Presam amestecul crocant peste peste si il coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 12 minute.

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

  • Servim fileul de cod crocant impreuna cu piureul de mazare.

Pofta mare!

Cod in Crusta Crocanta de Verdeturi

Pentru mai multe retete cu peste intrati aici.

Caracatita in Stil Grecesc la Kostas Taverna Praz umplut cu Salata de Icre

Tartar de Somon Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *