Coaste de porc marinate la gratar

Buna ziua dragilor! Avem parte de o toamna blanda si frumoasa asa ca ar fi pacat sa nu petrecem mai mult timp in aer liber. Si cum gatitul in aer liber este mult mai placut va invit sa tesati reteta mea de Coaste de porc marinate la gratar. Coastele de porc si de vita sunt geniale la gratar in combinatie cu tot felul de condimente. Se fac foarte usor si sunt foarte bune daca le lasati la marinat peste noapte.

Eu mai mai facut si coaste la cuptor cu sos BBQ si cu legume la cuptor. GENIALE!

Prezentare video Coaste de porc marinate la gratar

Coaste de porc marinate la gratar

By September 22, 2016

Pentru a condimenta aceste coaste am folosit boia afumata pentru un gust afumat delicios, pudra de ghimbir, usturoi granulat, miere, sos de soia, mustar dijon, sare si piper. Le-am lasat la marinat peste noapte. Merita asteptarea pentru ca preparatul final va fi super aromat.

Le-am facut la gratar, in aer liber, la foc domol pentru ca bucatile de coasta sa se fragezeasca. Este important sa faceti jarul si apoi sa il lasati sa se domoleasca putin astfel incat costele sa apuce sa se gateasca la interior, sa fie patrunse si suculente si amestecul condimentar de pe coaste sa nu se arda.

Coastele astea sunt perfecte pentru a fi pregatite cu o noapte inainte si fripte impreuna cu prietenii a doua zi pe gratar la picninc.

Puteti sa faceti aceasta reteta si cu piept de porc. Are mai multa carne, dar si mai multa grasime.

Iar mi s-a facut foame! Damn it! Ma duc sa imi incalzesc niste sarmale facute de mama lui R.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 25 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Coaste de porc marinate la gratar

  • Se ia un tocator sau o planseta de bucatarie si se acopera cu folie de plastic, suficienta pentru a impacheta bine coastele.
  • Coastele se presara pe ambele parti cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat, ghimbir, mustar dijon, miere, sosul de soia si uleiul de masline. Se maseaza foarte bine coastele cu toate condimentele astfel incat sa fie bine distribuite.

Coaste de porc marinate la gratar

  • Coastele se impacheteaza bine cu folie de plastic si se lasa la marinat peste noapte in frigider.

Coaste de porc marinate la gratar

  • Dupa perioada de marinare se pregateste jarul cu lemne si carbuni si se lasa sa se domoleasca putin.

Coaste de porc marinate la gratar

  • Se frig coastele timp de 10-12 minute pe fiecare parte pana cand sunt bine patrunse si rumenite uniform.

Coaste de porc marinate la gratar

  • Dupa ce sunt gata se lasa se odihneasca timp de 5 minute inainte de servire.

Coaste de porc marinate la gratar

  • Se pot servi alaturi de salata proaspata, muraturi, garnituri la alegere.

Pofta mare si rabdare pentru marinare!

Pentru mai multe retete delicioase pentru gratar intrati aici.

Coaste de porc cu sos barbeque, garnitura de legume si sos alb Frigarui de miel cu Hummus

Pulpa de miel cu legume la cuptor Salata de legume coapte

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *