Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese! Iata ca vara ne bucura din nou cu dulcile si parfumatele ei cirese. Dupa ce am asteptat cu nerabdare aparitia cireselor acelea pietroase, carnoase si minunate, am mancat pana m-am saturat si am decis sa le folosesc si pentru a face cateva deserturi preferate, printre care si Clafoutis cu cirese.

Nu ma intelegeti gresit! Imi plac toate ciresele: acelea de mai, acelea de vara, cele pietroase si cele galbene de la ciresul nostru din curte care ne-a dat o recolta tare productiva anul acesta. Cele pietroase imi plac in mod deosebit si sunt perfecte pentru prajituri!

Prezentare video Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

By June 20, 2015

Dar ce este clafoutis? Ei bine este un desert frantuzesc. Este facut dintr-o compozitie ca de clatite sau de budinca care se coace pana devine densa si care in mod tradtional se face cu cirese. Puteti sa faceti si cu visine, zmeura, afine sau orice alte fructe doriti.

In mod traditional se coace cu cirese cu samburi deoarece samburii cireselor contin o substanta amaruie, ca de migdale, care prin coacere se elibereaza completand desertul cu arome subtile si delicioase. In ciuda acestui aspect am decis sa fac cu cirese fara samburi deoarece tin la dintii mei si mi-am dorit sa pot savura pe deplin acest desert, nu sa ma feresc la fiecare imbucatura de samburi.

Clafoutis-ul se coace in vase unse cu unt si imbracate cu zahar. Eu am facut in ramekins pentru ca mi-s dragi si nu le mai folosisem de mult, plus ca arata tare dragut. Puteti sa faceti si intr-o tava normala sau intr-un vas de jena.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Clafoutis cu cirese

  • Mai intai imbracati vasul/vasele in care veti face clafoutis. Se ung bine cu unt la temperatura camerei si se imbraca cu zahar. Pentru a imbraca un ramekin cu zahar puneti zahar in el si rasuciti-l deasupra altui ramekin pana cand tot ramekinul este imbracat cu zahar.

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

  • Ouale se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul. Se mixeaza bine pana cand se topeste zaharul.
  • Se adauga esenta de vanilie si treptat faina, tot asa amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

  • Se adauga si laptele si se amesteca. Trebuie sa rezulte o compozitie similara celei de clatite.
  • Dupa ce compozitia este gata se pun la baza fiecarui ramekin cateva cirese. Impartiti cantitatea de cirese in mod egal intre vase, sau puneti totul intr-un singur vas mai mare.

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

  • Peste cirese se toarna compozitia in fiecare ramekin cu grija sa nu acoperiti de tot ciresele. Ar fi frumos sa se vada dupa ce se coace.
  • Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  • Se serveste dupa ce se raceste complet, cu putin zahar pudra deasupra.

Clafoutis cu cirese

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *