Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

Salutare dragilor! Astazi o sa vorbim despre un preparat super simplu si gustos! Ciulama de Ciuperci cu Usturoi, varianta lacto-vegetariana. ┬áMie mi se pare ca ciulamaua este printre retetele noastre “traditionale”, chiar daca aceasta categorie este periculoasa zilele acestea.

Conform informatiilor de pe internet ciulmaua este de origine turceasca, ceea ce explica cumva apartenenta ciulamalei in gastronomia noastra. Pe de alta parte o componenta importanta a ciulamalei este sosul Bechamel, sos de baza al gastronomiei franceze. Oricum o fi ea, ciulamaua este una dintre retetele pe care mama mi le facea inca din copilarie si este una dintre retetele mele preferate.

Prezentare video Reteta de Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

By February 21, 2017

Am pregatit aici o ciulama din ciuperci champignon cu sos bechamel facut din lapte, faina si unt. O ciulama aromata cu usturoi, asa cum este cuviincios, si desavarsita cu patrunjel.

Se poate face cu tot felul de ciuperci cum ar fi pleurotus, ciuperci brune, galbiori si alte tipuri de ciuperci.

Ciulamaua se poate face si cu carne de pui si puteti sa vedeti reteta cu pui aici.

De asemenea ciulamaua se poate face si de post inlocuind laptele, cu apa, si untul, cu ulei vegetal.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

  • Ciupercile se toaca in lamele subtiri.
  • Se incinge o cratita incapatoare si se pune putin ulei de masline. Se pun feliile de ciuperci si se lasa sa se gateasca pana cand zeama pe care ele o contin scade foarte bine.

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

  • Ciupercile se condimenteaza cu sare, piper si usturoi trecut prin presa. Se gusta de condimente.

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

  • Separat se face sosul Bechamel: intr-o cratita se topeste untul si se adauga toata faina deodata. Se amesteca energic pana cand toata faina este amestecata cu unt. Se desface faina, treptat, cu lapte caldut (se adauga laptele) si se amesteca cu un tel astfel incat sa nu faca cocoloase. Se tine la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Ar trebui sa dureze cam 5 minute.

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

  • Dupa ce sosul s-a ingrosat se adauga ciupercile si se amesteca constant astfel incat sa nu se prinda.
  • Se mai lasa pe foc 10 minute (amestecand constant), se gusta si se opreste focul.

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

  • Ciulamaua se serveste calduta impreuna cu mamaliguta.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de mancare gatita intrati aici.

Pui Cacciatore Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi Papricas de Pui

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 3.67 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *