Ciorba Radauteana

Salutare prieteni! Unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele de pranz ale romanilor este … ati ghicit! ciorba! Licoarea minune care te scapa de toate relelele, iti ofera sanatate si te si drege cand ai nevoie. Parca intreaga esenta a neamului romanesc se trage din aceasta licoare fiarta bine!

Astazi scriu despre Ciorba Radauteana:

Prezentare video Reteta de Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

By November 17, 2014

Similara ciorbei de burta, ciorba Radauteana duce rapid cu gandul la Radauti, zona de unde se si trage aceasta delicioasa reteta. Spun ca este similara ciorbei de burta deoarece se drege, la final, cu acelasi liezon format din galbenusuri si smantana, si se acreste cu otet.

Reprezinta o alternativa pentru persoanele care nu agreeaza ideea de burta care doresc o "ciorba de burta" care se pregateste mai repede. Lasand asemanarea cu ciorba de burta, ciorba Radauteana este o ciorba consistenta, gustoasa si la fel de usor de pregatit ca supa de pui.

*** si daca ma intrebati pe mine este surprinzator de asemanatoare cu Ciorba de pui a la grec

Sa vedem ingredientele:

Ingredients

Instructions

  • Se spala bine bucatile de spate de pui si se pun la fiert in 4 litri de apa rece (in functie de cata ciorba doriti sa preparati). Am ales sa folosesc spate de pui deoarece am vrut o ciorba cu putin carne. Daca doriti o ciorba mai consistenta preparati-o cu piept de pui, copane, ciocanele sau aripi de pui.

Ciorba Radauteana

  • Se lasa apa sa dea in clocot si se spumeaza de cate ori este necesar.
  • Dupa ce nu se mai formeaza spuma, se adauga in oala legumele taiate in bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand atat legumele cat si carnea este fiarta.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Patrunjelul se toaca marunt si se zdrobeste usturoiul.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Dupa ce legumele si puiul sunt fierte se scot, folosind o spumiera, impreuna din supa. Acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa procedati: tocati legumele marunt si le adaugati inapoi in supa, asa cum am procedat eu, sau dati la o parte, folosindu-le pentru o alta reteta sau le aruncati. Depinde de gust.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Legumele se toaca marunt dupa ce s-au racit si se scoate carnea de pe oase.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Ciorba din oala se strecoara foarte bine si se pune din nou pe foc.
  • Legumele si carnea maruntite se pun inapoi in zeama. Se da gust cu sare si piper. Se mai clocoteste cam 10 minute.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Se pregateste liezonul: se bat galbenusurile, se amesteca cu smanatana si usturoiul. Amestecul se omogenizeaza foarte bine.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Opriti focul ciorbei si lasati-o sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei. Cand este calduta, luati cateva polonice de zeama si adauga peste liezon, amestecand foarte bine. Acest amestec se adauga in ciorba si se omogenizeaza. Se procedeaza in acest fel pentru a nu se branzi ciorba.

Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana Ciorba Radauteana

  • Se adauga dupa gust otet.
  • La final patrunjel verde proaspat.
  • Se serveste calda cu ardei iute.

Ciorba Radauteana

Sa aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 4.80 out of 5)
Loading...

2 Responses to Ciorba Radauteana

  1. nicoleta

    Esti grozava!

    • Camelia Juganaru

      Multumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *