Salutare prieteni! Unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele de pranz ale romanilor este … ati ghicit! ciorba! Licoarea minune care te scapa de toate relelele, iti ofera sanatate si te si drege cand ai nevoie. Parca intreaga esenta a neamului romanesc se trage din aceasta licoare fiarta bine!
Astazi scriu despre Ciorba Radauteana:
Prezentare video Reteta de Ciorba Radauteana
Ciorba Radauteana

Similara ciorbei de burta, ciorba Radauteana duce rapid cu gandul la Radauti, zona de unde se si trage aceasta delicioasa reteta. Spun ca este similara ciorbei de burta deoarece se drege, la final, cu acelasi liezon format din galbenusuri si smantana, si se acreste cu otet.
Reprezinta o alternativa pentru persoanele care nu agreeaza ideea de burta care doresc o "ciorba de burta" care se pregateste mai repede. Lasand asemanarea cu ciorba de burta, ciorba Radauteana este o ciorba consistenta, gustoasa si la fel de usor de pregatit ca supa de pui.
*** si daca ma intrebati pe mine este surprinzator de asemanatoare cu Ciorba de pui a la grec
Sa vedem ingredientele:
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 1h 30 min
- Yield : 10
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou, Morcovi
Ingredients
- ardei rosu - 1 bucata
- telina - 1/4 bucata
- ceapa - 1 bucata
- morcovi - 3 bucati
- pastarnac - 1 bucata
- radacina de patrunjel - 1 bucata
- spate de pui - 700 grame
- patrunjel - 1 legatura
- usturoi - 8 catei
- piper - dupa gust
- sare - 1 lingurita
- smantana - 200 grame
- galbenus de ou - 3 bucati
- otet - 50 ml
Instructions
- Se spala bine bucatile de spate de pui si se pun la fiert in 4 litri de apa rece (in functie de cata ciorba doriti sa preparati). Am ales sa folosesc spate de pui deoarece am vrut o ciorba cu putin carne. Daca doriti o ciorba mai consistenta preparati-o cu piept de pui, copane, ciocanele sau aripi de pui.
- Se lasa apa sa dea in clocot si se spumeaza de cate ori este necesar.
- Dupa ce nu se mai formeaza spuma, se adauga in oala legumele taiate in bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand atat legumele cat si carnea este fiarta.
- Patrunjelul se toaca marunt si se zdrobeste usturoiul.
- Dupa ce legumele si puiul sunt fierte se scot, folosind o spumiera, impreuna din supa. Acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa procedati: tocati legumele marunt si le adaugati inapoi in supa, asa cum am procedat eu, sau dati la o parte, folosindu-le pentru o alta reteta sau le aruncati. Depinde de gust.
- Legumele se toaca marunt dupa ce s-au racit si se scoate carnea de pe oase.
- Ciorba din oala se strecoara foarte bine si se pune din nou pe foc.
- Legumele si carnea maruntite se pun inapoi in zeama. Se da gust cu sare si piper. Se mai clocoteste cam 10 minute.
- Se pregateste liezonul: se bat galbenusurile, se amesteca cu smanatana si usturoiul. Amestecul se omogenizeaza foarte bine.
- Opriti focul ciorbei si lasati-o sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei. Cand este calduta, luati cateva polonice de zeama si adauga peste liezon, amestecand foarte bine. Acest amestec se adauga in ciorba si se omogenizeaza. Se procedeaza in acest fel pentru a nu se branzi ciorba.
- Se adauga dupa gust otet.
- La final patrunjel verde proaspat.
- Se serveste calda cu ardei iute.
Sa aveti pofta!
Esti grozava!
Multumesc mult!