Ciorba de vacuta este una dintre ciorbele preferate de romani. Personal nu cred ca poate fi ceva mai bun decat o strachina cu ciorba fierbinte si un ardei iute dupa o zi friguroasa. Este destul de asemanatoare cu Ciorba de perisoare, doar ca are bucatele de carne in ea.
Prezentare video Reteta de Ciorba de Vacuta cu Legume
Ciorba de vacuta cu legume

Gasesc aceasta ciorba destul de usor de facut. Tot ce va trebuie sunt vreo doua ore, carne de vita, legume si bors. Si sa vedeti ce minunatie de ciorba o sa va iasa!
Prep Time : 20 minutes.
Cook Time : 02h 00min
Yield : 8
Allergens : Albus de Ou, Cartofi, Galbenus de Ou, Morcovi
Rating
Ingredients
- rasol de vita - 750 de grame
- ceapa - 1 bucata
- usturoi - 1 catel
- rosii - 200 de grame, decojite si taiate
- oua - 1 bucata
- mazare - 100 de grame
- fasole verde - 100 de grame
- bors - 1 litru
- cartofi - 2 bucati
- ardei rosu - 1 bucata
- morcovi - 1 bucata
- radacina de patrunjel - 1 bucata
- pastarnac - 1 bucata
- telina - 1 bucata
- leustean - cateva frunze, proaspat
- patrunjel - cateva frunze, proaspat
- sare - dupa gust
✓ LIVRARE LA DOMICILIU ⇛ [ Cumpără ] avantajos ingredientele pentru această rețetă!
Instructions
- Mai intai se pune rasolul de vita, impreuna cu ceapa intreaga si catelul de usturoi, la fiert in apa, intr-o oala incapatoare. Eu am folosit una de cinci litri.
- Cat timp carnea fierbe tocam legumele. Taiem ardeiul, morcovul, cartofii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, in cubulete potrivite.
- Dupa ce carnea a fiert (la mine a durat cam 90 de minute pana s-a fiert bine) o scoatem din oala, impreuna cu ceapa si usturoiul. In zeama ramasa adaugam toate legumele mai putin rosiile, pe care le vom adauga mai tarziu. Le lasam sa fiarba la foc potrivit.
- Dupa ce carnea s-a racit o desfacem de pe os si o taiem in bucatele.
- Punem carnea inapoi in ciorba.
- Cand legumele s-au inmuiat putem adauga rosiile si borsul. Mai lasam sa fiarba 10 minute si potrivim de sare.
- Apoi dregem ciorba noastra cu un ou batut.
- Se opreste ochiul si se adauga verdeata.
- Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
dar ce facem cu borsul? 🙂 cand il adaugam?
Borsul se adauga aproape de final, atunci cand legumele sunt fierte, impreuna cu rosiile. Scrie mai sus 😀