Ciorba de salata verde cu afumatura

Salutare! De mult am zis ca fac o ciorba de salata verde cu afumatura si iata ca a venit si momentul sa o scriu pe blog. Reteta este specific ardeleneasca si este super gustoasa.

Sincera sa fiu initial nu prea mi-a placut aceasta ciorba, dar dupa ce am mancat in zona Brasovului o ciorba de salata verde geniala m-am declarat cucerita!

Prezentare video Reteta de Ciorba de Salata verde cu Afumatura

Ciorba de salata verde cu afumatura

By June 9, 2015

Este reteta perfecta de primavara atunci cand apare salata verde romaneasca. Aveti nevoie de 3-4 capatani de salata verde care se fierbe si se imbogateste cu ou, smantana, lapte, lapte batut, carnati, bacon si multe alte ingrediente precum boia de ardei. Doar vorbim despre o reteta ardeleneasca nu?

Ingredients

Instructions

Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Stiti deja ca salata verde se desface si se spala frunza cu frunza. Apoi se rupe in bucatele mici sau se toaca. Eu am tocat-o cu cutitul pentru ca era destul de multa.

Ciorba de salata verde cu afumatura Ciorba de salata verde cu afumatura

Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Ceapa alba si verde, usturoiul verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt.
  • Se fierb 1.5 litri de apa si se pun bucatelele de salata verde. Pe masura ce puneti salata ea se va inmuia si va incapea toata.

Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Se adauga ceapa alba tocata marunt. Totul se lasa sa fiarba 30 de minute.
  • In timpul acesta puteti pregati restul ingredientelor.
  • Baconul taiat marunt si carnatii taiati in felii se rumenesc intr-o tigaie cu ulei de masline incins pentru 10 minute.

Ciorba de salata verde cu afumatura Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Se bat 3 oua cu un praf de sare si se adauga in tigaie peste bacon si carnati.
  • Prajiti totul pana cand se transforma intr-o omleta. Dupa ce este gata se pune de-o parte.
  • Cateii de usturoi se piseaza si se amesteca cu boia si piper dupa gust.

Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Smantana se amesteca cu faina si se adauga un ou batut. Se omogenizeaza amestecul si se adauga laptele batut si laptele dulce.

Ciorba de salata verde cu afumatura Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Dupa ce salata s-a fiert se adauga omleta cu carnati si bacon, usturoiul condimentat, sare si se mai fierbe 15 minute.

Ciorba de salata verde cu afumatura Ciorba de salata verde cu afumatura

Ciorba de salata verde cu afumatura Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Apoi se adauga rapid compozitia de lactate si se amesteca repede astfel incat sa nu se branzeasca. Puteti sa adaugati un polonic din oala de ciorba in bolul cu smantana pentru a o incalzi un pic si a reduce riscul de branzire. Eu am pus smantana amestecata cu toate cele direct si nu s-a branzit.

Ciorba de salata verde cu afumatura

  • Se adauga ceapa si usturoiul verde si se lasa pe foc pana cand ajunge aproape de fierbere. Nu vrem sa o mai fierbem pentru ca se va branzi.
  • Se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.
  • Ciorba de salata verde cu afumatura se serveste calda cu ardei iute!

Ciorba de salata verde cu afumatura

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

One Response to Ciorba de salata verde cu afumatura

  1. Diana

    s-a primit buna , e ceva nou pentru pupilele gustative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *