Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una destul de populara pe la noi. Este un fel de supa de pui acrita cu lamaie si care contine un sos de smantana si oua, numit Liezon. Aceasta ciorba este la origine greceasca. Cu timpul la noi au aparut diferite versiuni in functie de gusturile romanilor si de regiune. Eu va voi scrie reteta originala de Ciorba de pui a la grec.

Prezentare video Reteta de Ciorba de Pui a la Grec

Ciorba de pui a la grec

By December 16, 2013

Mancarurile grecesti, asa cum este aceasta ciorba, au aparut la noi o data cu influentele otomane care au adus cu ele domnitorii fanarioti, impreuna cu ai lor bucatari. Prin secolul 19 majoritatea bucatareselor din casele boieresti stiau cum se prepara diferite preparare grecesti, botezate dupa curentul local francez, a la grec. Iata ca asa au aparut aceste minunate retete in bucataria romaneasca, adaptate dupa gustul si ingredientele locale.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 01h 40min
  • Rating 4.71 stars - based on 7 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

  • Mai intai se pune pieptul de pui la fiert. Se elimina spuma, din cand in cand, cu o spumiera.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Morcovul si ceapa se toaca marunt, telina in cubulete, si patrunjelul si mararul la fel de marunt.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Dupa ce pieptul de pui s-a fiert se scoate din supa si se lasa sa se raceasca. Lasam supa deoparte.

Ciorba de pui a la grec

  • Intr-o oala incapatoare incingem uleiul de masline si calim in el ceapa, telina si morcovul tocate.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Cat timp legumele se inmoaie tocati carnea de pui.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Peste legumele din oala adaugati cam jumatate din supa facuta anterior. Mai lasati sa clocoteasca un pic si adaugati bucatelele de pui. Apoi puneti orezul. Ciorba trebuie sa fiarba bine pentru ca orezul sa nu fie nefiert.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Cat timp ciorba clocoteste, sa facem Liezonul.
  • Puneti smantana intr-un bol incapator si incepeti sa inglobati galbenusurile. Apoi adaugati zeama de la doua lamai si doua polonice de zeama de la pui.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Dupa ce orezul este fiert si ati condimentat ciorba cu sare si piper ea trebuie sa se raceasca pana la temperatura camerei, inainte de a adauga in ea sosul. In caz contrar se va branzi.
  • Daca ciorba este rece puteti adauga peste ea Liezonul. Amestecati bine si adaugati verdeata tocata.

Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec Ciorba de pui a la grec

  • Se serveste fierbinte cu doua felii de lamaie in fiecare portie.

Pofta buna!

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 voturi, media: 4.36 din 5 voturi)
Loading...

11 Responses to Ciorba de pui a la grec

  1. renata

    buna. am o intrebare. Cata apa ai pus pt ciorba?

    • Camelia Juganaru

      Am folosit o oala de cinci litri pe care am umplut-o treisferturi.

  2. dan mosoiu

    super…buna

  3. adela

    suuuuuuuuper buna!!!! 🙂

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place!

  4. TOADER LACRAMIOARA

    IMI PLACE FOARTE MULT CIORBA CHIAR ACUM AM FACUTO SI MIA IESIT SUPER.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va placut!

  5. Radu Fotachi

    Foarte buna!
    Dar in nici un caz nu se asteapta racirea ciorbei pt a pune liezonul…bineinteles ca nu se pune cand e fooarte fierbinte , dar nici rece…
    O lasam sa se mai “domoleasca” 8″- 10″ , dar sa fie inca destul de calda pentru a integra galbenusurile , alfel vom manca galbenusurile crude….
    Bleahh

  6. Maria Varasteanu

    particip la Concurs Blender vertical Phillips Promix

  7. Victoria

    Foarte foarte buna, familia mea a ramas incintata.
    Multumesc mult pentru receta.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca v-a placut reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *