Ciorba de legume

Dupa ce am postat mai multe tipuri de ciorbe, cu carne sau oua, a venit postul, asa ca am decis sa fac si sa postez reteta de Ciorba de legume. Perfecta pentru post si meniurile vegetariene.

Tind sa cred ca toti romanii au, in felul lor, o relatie speciala cu ciorba, doar face, mai mult sau mai putin, parte din meniurile noastre de toate zilele.

Prezentare video Reteta de Ciorba de Legume

Ciorba de legume

By June 23, 2014

Ciorba pe care v-0 propun eu azi este clasica ciorba cu legume romaneasca, acrita cu bors. Daca nu tineti post puteti sa o dregeti cu ou, sau sa o transformati intr-o ciorba de perisoare sau de vacuta.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 01h 10min
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens : , , ,

Ingredients

Instructions

  • Pentru aceasta ciorba va trebui sa tocati mai intai legumele. Ceapa se taie marunt, iar restul legumelor (pastarnac, ardei, radacina de patrunjel, morcovi, telina, cartofi) in cubulete/rodele, dupa cum va este pofta. Eu am folosit fasole verde congelata, pentru ca ne aflam in Postul Pastelui si nu prea am avut de unde proaspata.

Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume

  • Am pus legumele radacinoase (morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina) intr-un bol, iar ceapa, ardeiul si cartofii intr-un alt bol. Am facut aceasta separare deoarece legumele au consistente diferite si timpi de fierbere diferiti.
  • Am pus mai intai la fiert, intr-o oala de cinci litri, legumele radacinoase. Le-am lasat pentru 20 de minute.

Ciorba de legume Ciorba de legume

  • Intre timp am tocat patrunjelul marunt.
  • Dupa cele 20 de minute am adaugat cartofii, ceapa, ardeiul si fasolea verde. Le-am lasat pana s-au fiert complet.

Ciorba de legume Ciorba de legume

  • Am adaugat apoi borsul, sucul de rosii si sare. Am mai lasat la fiert timp de 10 minute.

Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume

  • La final se opreste focul si se adauga patrunjelul verde si leusteanul.

Ciorba de legume Ciorba de legume Ciorba de legume

  • Se serveste calda alaturi de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Ciorba de legume

  1. Alina

    Buna!
    E a doua oara intr-o saptamana cand fac aceasta reteta….este “ca la mama acasa”, ca sa o parafrazez pe colega mea.
    Geniala ciorbita!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *