Ciorba de fasole de post

Salutare! Din categoria retete restante de anul trecut. Ciorba de fasole de post. O admiratoare a blogului meu m-a rugat sa fac pe blog aceasta ciorba. Trebuia sa o postez inainte de Craciun, cand era post, dar diversi factori au intervenit si nu am mai apucat sa o postez inainte de sarbatori. Asadar va povestesc acum care si cum e treaba cu Ciorba de fasole boabe de post.

Prezentare video Reteta de Ciorba de fasole de post

Ciorba de fasole de post

By February 2, 2015

Pot spune despre fasole ca este una dintre cele mai populare legume. Se gatesc foarte multe preparate cu aceasta pastaie. Fie ca o folosim boabe, pastai sau pasta. Desi nu acum foarte mult timp fasolea era o legume accesibila tuturor, mai nou se gaseste la preturi foarte mari. Serios! Nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat a crescut pretul fasolei.

Ceea ce imi place foarte mult la fasole este ca, desi este o pastaie modesta, e extraordinar de gustoasa, daca este gatita corespunzator. Iahnia de fasole, fasole batuta, fasole cu carnati sau afumatura, ciorba de fasole, pastai de fasole verde, salate cu fasole si multe altele, sunt foarte gustoase. Si sincer nu o sa cred pe nimeni care ar putea sa zica ca iahnia de fasole nu este gustoasa!

Sa vedem ce va trebuie pentru Ciorba de fasole boabe! Reteta vegetariana, sau de post:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 03h 00min
  • Rating 3.67 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 10
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Pentru a scurta timpul de fierbere al fasolei (fie ca este cu bob mare sau mic, alba, rosie, pestrita) este bine sa o lasati la hidratat peste noapte si sa schimbati apa din cand in cand.

Ciorba de fasole de post

  • Pentru a face aceasta ciorba trebuie sa fierbem mai intai fasolea pentru ca are cel mai lung timp de fierbere. Fasolea are o modalitate mai aparte de fierbere. Puneti fasolea intr-o oala cu apa rece la fiert (apa cat sa acopere fasolea). Separat puneti o oala cu o cantitate similara de apa la fiert. Lasati fasolea sa dea in clocot. Dat fiind ca apa este rece ar trebui sa dureze aproximativ 20 de minute. Indata ce fasolea clocoteste surgeti apa din oala si puneti peste fasole apa clocotita din cealalta oala. Puneti din nou fasolea la fiert si apa curata in cealalta oala. In timpul fierberii apa trebuie schimbata de trei ori si dupa ultima schimbare lasata sa fiarba la foc mediu.

Ciorba de fasole de post

  • Nu adaugati niciodata peste boabele de fasole fierbinti apa rece deoarece se vor intari iremediabil.
  • Cat timp fasolea fierbe puteti toca legumele in cubuletele, mai mari, sau mai mici, dupa preferinte.

Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post

  • Verdeata se toaca marunt.
  • Dupa ce ati schimbat ultima apa, fasolea se lasa sa fiarba pana cand este aproape fiarta. Aceasta fierbere poate dura o ora, doua, trei, depinde de fasole. Daca aveti o oala care fierbe sub presiune nu va sfiiti sa o folositi. Ca sa aflati stadiul de fierbere al fasolei gustati pur si simplu din fasole.
  • Cand fasolea este aproape fiarta adaugati legumele taiate cubulete. Dupa 10 minute adaugati boabe de piper si cimbru. Lasati-le sa fiarba aproximativ jumatate de ora pana sunt bine fierte.

Ciorba de fasole de post

  • Dupa ce legumele sunt fierte adaugati sare, boia, cimbru, piper boabe si gustati pentru a potrivi gustul. Lasati sa fiarba 5 minute.

Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post

  • La final se adauga sucul de rosii si se mai fierbe 10 minute.

Ciorba de fasole de post Ciorba de fasole de post

  • Se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.
  • Se seveste fierbinte.

Ciorba de fasole de post

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 3.33 din 5 voturi)
Loading...

3 Responses to Ciorba de fasole de post

  1. Recian Maria Lucia

    Particip

  2. Andrei

    Cel mai fain explicata reteta pe care am vazut-o vreodata ! Mersi !

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *