Ciorba de cartofi cu afumatura

Buna ziua dragilor! Iar am fost in vacanta si iar am tras chiulul de pe blog. Dar va promit ca e ultima asa de lunga, din pacate. Am cam terminat planurile de vacanta, poate mai fugim asa pe weekend. De data asta am fost in Lefkada, o superba insula greceasca, cu plaje minunate si mancare super buna. La un moment dat, in periplul nostru culinar grecesc, printre atatea tzatziki, fructe de mare, peste si kokoretsi mi s-a facut pofta de o ciorba. Mama da ce pofta! Si m-am hotarat ca trebuie neaparat ca atunci cand ma intorc acasa sa fac o ciorba.

Fie vorba intre noi decisesem pentru o ciorba de legume sau  una de pui. Intre timp planurile mele au fost invinse de prezenta unei bucati de coasta de porc in congelator. Si am zis ca nu pot sa o mai las mult timp sa se uite la mine. Am sfarsit prin a face aceasta delicioasa ciorba de cartofi cu afumatura!

Prezentare video Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de cartofi cu afumatura

By August 15, 2016

Mboon.... ciorba aceasta de cartofi cu afumatura este mai potrivita pentru toamna/iarna ce-i drept, dar puteti sa va calcati pe suflet putin si sa o incercati si vara daca sunteti asa de pofticiosi ca mine.Eu am facut-o cu coaste de porc afumate, dar se poate face si cu ciolan de porc afumat, muschi afumat sau oase afumate. Depinde si de cum vreti sa fie ciorba, daca vreti sa fie si cu carne folositi ciolan, muschi sau coaste cu mai multa carne, daca vreti sa fie fara carne puteti sa faceti linisititi doar cu oase afumate.

Legume, ca la toate ciorbele, tocate marunt, dar aici predomina cartofii.

Ciorba asta se se acreste cu bors si cu rosii, se drege si smantana si cu ou batut. Bineinteles ca exista si variatiuni pe tema foarte gustoase de altfel!

Sa purcedem zic!

 

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Ciorba de cartofi cu afumatura

  • Cartofii se taie cubulete si restul legumelor marunt.
  • Se incinge intr-o oala incapatoare uleiul si se calesc in el cubuletele de telina, pastarnacul, ceapa, radacina de patrunjel si morcovul pentru 10 minute. Operatiunea asta are rolul de a intensifica gustul legumelor
  • Se portioneaza carnea: se desfac coastele si se marunteste carnea de pe langa ele, daca este.

Ciorba de cartofi cu afumatura

  • Bucatelele de carne si coastele se adauga peste legume si se inabusa si ele pentru 5 minute.
  • Se adauga cuburile de cartofi se acopera cu apa (clocotita) de preferinta. Se adauga ramurelele de cimbru si se lasa sa fiarba la foc mediu pentru 35 de minute sau pana cand cartofii sunt bine fierti.
  • Dupa ce cartofii s-au fiert se adauga borsul si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea din nou in clocot.

Ciorba de cartofi cu afumatura

  • Atunci cand ciorba a clocotit si este bine condimentata se da de pe foc.
  • Intr-un bol se bat cele doua oua impreuna cu un praf de sare. Se adauga smantana si se bate bine.
  • Se adauga treptat 3 polonice de ciorba (doar zeama) peste amestecul de smantana si oua si se amesteca bine pentru ca smanatana sa ajunga la o temperatura similara ciorbei.
  • Amestecul de smantana si oua se toarna in oala de ciorba si se omogenizeaza. La final se aromeaza cu patrunjel verde din belsug, tocat marunt, sau leustean.
  • Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Ciorba de cartofi cu afumatura

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de supe si ciorbe intrati aici,

Ciorba Radauteana Ciorba de vacuta

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.33 din 5 voturi)
Loading...

4 Responses to Ciorba de cartofi cu afumatura

  1. Huidan

    Extrem de buna!!!!! Multumesc pentru reteta!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca iti place!

  2. Emma

    Am facut reteta, am pus si tarhon; a iesit delicioasa, multumim de reteta.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *