Ciorba de burta

Am ajuns si la subiectul delicat al celebrei Ciorbe de burta. Nelipsita de pe mesele romanilor alaturi de sarmale, carnati, mici sau mamaliguta.

Conform surselor, ciorbele impreuna, bine inteles cu ciorba de burta, ar fi ajuns pe meleagurile romanesti odata cu Imperiul Otoman, fiarte in ceaunele, frumos mirositoare, ale luptatorilor otomani.

Prezentare video Reteta de Ciorba de Burta

Ciorba de burta

By November 1, 2013

Vestita ciorba de burta a suferit modificari pe parcursul timpului, ei adaugandu-se galbenus de ou si samantana. Dupa cum probabil ati observat acesta ciorba este descrisa ca fiind un remediu universal pentru mahmureala si, ca atare, se gaseste la orice restaurant, fast food, pizzerie, carciuma luxoasa de mall si ... poate chiar la vreun chiosc cu covrigi.

Deci sa vedem cum se prepara mult iubita ciorba:

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Rating 4.24 stars - based on 33 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Ciorba de burta

Eu am folosit burta prefiarta din comert deoarece, din nefericire, nu am gasit burta proaspata. Daca aveti norocul sa gasiti va trebui sa o spalati bine si sa o frecati cu sare grunjoasa si otet. Apoi se lasa peste noapte in apa rece cu bicarbonat. Ulterior se mai spala in doua trei ape si se taie in bucatele potrivite pentru ciorba.

  • Mai intai am spalat burta si osul de vita de mai multe ori. Le-am pus la fiert in oale separate.

Ciorba de burta Ciorba de burta

Ciorba de burta Ciorba de burta

  • Fierberea burtii nu a durat decat o ora. Osul de vita fierbe mai greu. Dupa ce acesta a dat in vreo 3-4 clocote si i-am luat spuma, am adaugat peste el legumele intregi, foile de dafin si piperul boabe. Am lasat sa fiarba.

Ciorba de burta

  • Dupa ce legumele s-au fiert, le-am scos impreuna cu osul si am strecurat supa.
  • Intr-o alta oala mai mare am adaugat smanatana si am adaugat treptat cate un galbenus de ou. Am amestecat foarte bine. (Burta impreuna cu supa in care a fiert si supa de la os trebuie sa se raceasca un pic inainte sa le adaugam peste oua)

Ciorba de burta Ciorba de burta

Ciorba de burta

  • Acum adaugam peste ouale amestecate cu smantana cate un polionic de zeama. O data de zeama de la burta, o data de zeama de la os, pana se mai dilueaza samantana amestecata cu oua. Va sugerez sa adaugati mai multa supa de la os, decat zeama de la burta, deoarece acesta ii va da gust ciorbei pentru ca in ea au fiert legumele si osul.
  • Adugam bucatile de burta si completam cu supa de carne. Daca doriti ca ciorba sa fie mai cremoasa si concentrata adaugati mai putina supa.

Ciorba de burta Ciorba de burta

  • Acum radem morcovul pe razatoarea mare si il calim intr-o singura lingura de ulei. Strecuram folosind o sita deasa morcovul si adaugam cateva picaturi din uleiul in care s-au calit peste ciorba. Ii va da culoarea aceea specifica ciorbei de burta.

Ciorba de burta Ciorba de burta

Ciorba de burta

  • La final se adauga otetul si un pic de usturoi (pentru aroma urmand ca mesenii sa isi adauge dupa pofta).

Ciorba de burta Ciorba de burta

Ciorba de burta Ciorba de burta

  • Se serveste alaturi de gogosari murati, mujdei de usturoi, ardei iute si se orneaza cu patrunjel proaspat.

Ciorba de burta

Ciorba de burta

Pofta buna si succes la ciorba!

Sfaturi:

  1. Aveti grija atunci cand veti reincalzi ciorba sa nu o dati in clocot deoarece riscati sa se branzeasca.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(9 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...

15 Responses to Ciorba de burta

  1. barda margelusa

    la noi acasa, ciorba de burta ,raciturile de cocos ,sarmalele,ciorba de pui de ograda erau cele mai preferate,dar
    mama mai facea pirjoale de burta ,iar din ugerul de la vaca cu lapte ne facea snitele, fuduliile de porc le facea pane , inestinele de la mieii mici le facea drob,poate o sa rida cineva de aceste preparate dar sint o delicatese

  2. iliescu liliana

    nu se pune gogosari si patrunjel

    • Camelia Juganaru

      Tine de preferinte.

  3. Zăgan Vichente

    Am cumpărat din comerţ burtă taiat congelată cu adusuri,cum o gătesc aceasta ?nu are instrucţiuni de gătire.

    • Camelia Juganaru

      “adusuri” ce sunt acelea? in principiu ar trebui sa fie prefiarta. Procedezi la fel ca in reteta de mai sus.

  4. Vale George

    Minunat ! s-o tineti tot asa………….Multumesc !

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

  5. Goe

    Buna Camelia.Nu o spun cu rautate dar cand ai timp tu si cand va fi sotia mea plecata undeva macar o zi sa vi pe la mine sa-ti fac o ciorba de burta ADEVARATA.OK?

    • Camelia Juganaru

      Interesanta propunere. Multumesc!

  6. Ciorba de burta

    Foarte gustoasa 😀

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

  7. Spiridon Laura

    Ma intreb….oare aveti o sora pe nume Alina????? Semanati izbitor si unde mai pui k aveti si acelasi nume de familie…!!!!

    • Camelia Juganaru

      Nu am o sora pe nume Alina. Pe sora mea o cheama Gabriela, dar mai sunt si alte persoane cu numele meu de familie cu care nu sunt inrudita.

  8. Anbin Inian

    EUE SUNT DIN INDIA TE ROG SPUNE MIE IN ENGLEZA CE TREBUIE SA CUMPARAT INAINTE DE FACE CIORBA DE BURTA ADICA CEAPA = ONION(STIU)
    CE ESTE TELINA?(NU STIU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *