Ciocolata de casa

Salutare! A venit momentul sa scriu despre reteta de Ciocolata de casa, realizata impreuna cu prietena mea Maria. Voiam de mult sa realizez aceasta reteta pentru blog si m-am gandit ca ar fi perfect sa o invit pe Maria, care are o reteta nemaipomenita de ciocolata de casa.

Prezentare video Reteta de Ciocolata de Casa

Ciocolata de casa

By March 10, 2015

Ciocolata de casa este un desert foarte gustos, mai sanatos decat ciocolata din comert si foarte simplu de facut. Practic se face un sirop din zahar in care se inglobeaza mai apoi cacao si lapte praf rezultand compozitia ciocolatei de casa in care puteti adauga, dupa preferinte, tot soiul de ingrediente. Nuci, alune, fistic, bomboane, stafide, merisoare si chiar visine din dulceata (sau visinata! stiu eu ca va place) asa cum am procedat noi.

Sa vedeti ingredientele:

Ingredients

Instructions

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Mai intai trebuie sa faci un sirop: pui intr-o craticioara apa, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare.

Ciocolata de casa Ciocolata de casa Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Pui pe aragaz la foc mediu si lasi pana cand zaharul se dizolva si siropul incepe sa se ingroase. O sa vezi ca o sa inceapa sa formeze spuma. E un semn bun. Dupa ce da in clocot il mai lasi vreo 5 minute si il dai de pe foc. Nu vrei sa scada prea tare.
  • Iei pastaia de vanilie (crede-ma merita investitia) si o crestezi in jumatate, pe lungime, cu un cutit ascutit. Apoi o razui, scotandu-i semintele delicioase si parfumate.

Ciocolata de casa

  • In siropul de zahar pui untul si semintele pastaii de vanilie si amesteci pana cand untul se topeste si se incorporeaza in sirop.

Ciocolata de casa Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Apoi amesteci laptele praf cu cacao astfel incat sa nu ai probleme cand le adaugi in sirop. Sa nu faca cocoloase, nu de alta! Tot in scopul acesta dupa ce le-ai amestecat poti sa le si cerni un pic printr-o sita sau ciur.

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Amestecul uscat de cacao si lapte praf se adauga treptat in amestecul lichid de sirop si unt. Omogenizeaza bine folosind un tel. La final o sa se ingroase bine. Nu te panica. Asa trebuie sa fie.

Ciocolata de casa

  • Toarna compozitia intr-o tava/bol/castron acoperit cu folie de plastic. O sa iti fie mult mai usor sa o scoti.

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Desupra pune dupa preferinta nuci, fisitic, alune si visine din dulceata. Poti sa pui si la baza daca vrei, inainte sa pui ciocolata.

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

  • Pune ciocolata de casa la rece pentru minim 4 ore si apoi ar trebui sa fie gata de portionat.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(91 votes, average: 4.24 out of 5)
Loading...

4 Responses to Ciocolata de casa

  1. Mariana Fluerasu

    Totul f.f.bun.Dar ce facem cei cu diabet??

  2. Nadia Muresan

    Particip! – Nadia Valentina Muresan

  3. FLORINELA NICOLAE

    MINUNATTTTTTTTTTTTTT……!!! E FFFF BINE REALIZAT ….TOTUL…!!! VA FELICITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT….!!!!

    • Camelia Juganaru

      Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *