Chili con carne

Hello my dears! M-am gandit sa va scriu astazi despre o reteta foarte gustoasa si usor de facut. O reteta de tip “comfort food”. Chilli con carne este o reteta de influenta spaniola, foarte populara in Mexic si Sudul Americii. Originea exacta este greu de stabilit, ceea ce este insa sigur este faptul ca preparatul este foarte gustos si foarte satios.

O data cu noile trenduri culinare, in Romania au aparut destule restaurante de tip mexican care servesc multe preparate specifice locului. Puteti gasi destul de des chili con carne, quesadillas, nachos, tacos, burittos, salsa si altele.

Prezentare video Chili con carne

Chili con carne

By August 17, 2016

Data fiind larga raspandire a acestui preparat exista multe variatiuni pe tema. Cu carne tocata sau cu cubulete de carne, cu fasole sau fara, cu fasole alba sau rosie, vegetarian, chilli verde, picant sau nepicant.

Ceea ce am facut eu aici este un chilli picant cu fasole rosie si carne tocata, amestec de porc si vita. Am folosit ceapa, ardei iute, ardei rosu, suc de rosii, boia afumata pentru un gust aromat si diferite alte condimente.

Am folosit fasole rosie conservata, gata fiarta. Scurteaza cu mult timpul de gatire. Puteti bineinteles sa fierbeti voi fasolea rosie de la inceput, inainte de a va apuca de facut chilli. Va fi mai ieftin cu siguranta.

Acest chilli se poate servi si in lipii de tip tortilla si atunci aveti deliciosi burittos. Eu am servit chilli con carne cu chipsuri de tortilla, felii de ardei iute, cubulete de ceapa rosie si de avocado.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Sa ne apucam de gatit!

Chili con carne

  • Intr-o cratita cu baza mai groase se incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat in cuburi mai mari. Vreo 7-8 minute cat sa se inmoaie putin.
  • Se adauga carnea tocata si se caleste timp de 5 minute. Despartiti cu atentie carnea astfel incat sa nu ramana gramajoare mai mari.

Chili con carne

  • Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea se poate adauga fasolea rosie, sucul de rosii, rosiile din conserva, boia afumata, zahar, fulgii de chilli, usturoiul trecut prin presa, rondele de ardei iute, sare si piper.
  • Se amesteca bine si se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 45 de minute.

Chili con carne

  • Gustati pentru a va asigura ca este pe placul vostru.
  • Se serveste fierbinte cu chipsuri de tortilla, cuburi de avocado, ceapa rosie si rondele de ardei iute. Dupa cum va spuneam la inceput se poate servi si in foi de tortilla.

Chili con carne

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de inspiratie mexicana intrati aici.

Burritos Quesadilla cu pui

Salsa fresca Nachos cu Sos Salsa

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Chili con carne

  1. Diana

    Gustos dar am si mai pus vanata ca o aveam in frigider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *