Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

Salutare dragilor! Dupa atatea deserturi delicioase am decis ca e cazul pentru o reteta minunata de aperitiv. Si anume Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs asa cum se numesc ele in patria mama. Sunt un aperitiv specific gastronomiei Marii Britanii si sunt definite ca fiind preparate pentru picnic, sau gustari reci. Practic sunt o modalitate foarte buna de a scoate din anonimat clasicele chiftelute.

Prezentare video Reteta de Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

By February 15, 2017

Aceste Scoth Eggs sunt chiftele umplute cu oua fierte tari. Au o crusta delicioasa de pesmet si sunt super crocante.

In retetele englezesti aceste chiftele se fac cu "carne de carnati", care presupun ca se gaseste la magazin, sau se face cu carne scoasa din carnati. Pentru a simplifica putin lucrurile eu am facut aceasta reteta cu carne tocata, condimentata. Am folosit usturoi, nucsoara, boia dulce si iute, mustar dijon si cimbru. Se prajesc in baie de ulei sau se fac la cuptor.

Se pot servi cu muraturi sau salata verde, dupa plac.

Ingredients

Instructions

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Ouale se fierb timp de 12 minute din momentul in care apa da in clocot. Eu am preferat sa le fac cu oua fierte tari, dar se pot face si cu oua cu galbenus cleios. Dupa ce ouale s-au fiert, se racesc in apa rece si se decojesc.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Intre timp se condimenteaza carnea: se adauga mustarul dijon cu boabe intregi, cimbru, boia iute si dulce, usturoi trecut prin presa, un pic de nucsoara rasa fin, sare si piper dupa gust. Carnea se amesteca foarte bine, cu mainile si se gusta pentru a va asigura ca este suficient condimentata.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Carnea se imparte in 8 bile rotunde. Bilele se aplatizeaza in discuri astfel incat sa putem imbraca ouale cu ele.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Ouale decojite se dau prin faina si se imbraca bine cu carne.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Oul acoperit cu carne se da prin ou batut, pesmet si se pune pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se asambleaza in felul aceasta toate chiftelele.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute. Dupa cum spuneam pot fi prajite si in baie de ulei.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca putin si se servesc cu mustar si salata verde.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.

Nachos din tortilla cu sos salsa picant Bastonase de Dovlecei cu Parmezan si Sos de Iaurt

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *