Salutare tuturor! Eu sunt o mare fana a chiftelelor, fie ca vorbim de chiftele traditionale, chiftele de pui, de peste, vegetariene, chiftele cu sfecla si multe alte feluri cate or mai fi. Chiftelele mi se par o varianta de gustare usor de pregatit, de consumat oricand, fie ca vorbim de micul dejun sau pranz. Asa ca sunt mereu in cautare de retete noi si inedite de chiftele cum este si reteta de astazi.
Reteta video Chiftele din Cartofi cu Bacon si Mozzarella
Chiftele din Cartofi cu Bacon si Mozzarella

Pregatim astazi impreuna o reteta de chiftele foarte pufoase din cartofi, cu mozzarella, parmezan, bacon si condimente. Acoperim chiftelele cu o crusta de ou si pesmet pentru o textura crocanta. Acestea mie mi se par a fi chiftele potrivite pentru gustari sau aperitive mai mult decat pentru un fel principal.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 8
Ingredients
- cartofi - 1/2 kilogram, fierti
- mozzarella - 100 grame
- oua - 1 bucata
- patrunjel - 1/2 legatura
- parmezan - 50 grame
- bacon - 100 grame
- boia dulce - 1 lingurita
- usturoi granulat - 1 lingurita
- oregano - 1 lingurita
- Pentru crusta
- pesmet - 200 grame
- oua - 2 bucati
Instructions
- Decojim cartofii, ii taiem in sferturi si ii fierbem in apa cu sare.
- Folosim o presa pentru cartofi si ii transformam in piure.
- Peste piure adaugam piper, sare (daca nu pare suficient de sarat de la apa in care au fiert cartofii), usturoi granulat, oregano, boia, patrunjelul tocat, parmezanul dat pe razatoarea mica, oul si baconul tocat marunt. Amestecam bine compozitia.
- Luam o cantitate de compozitie si o aplatizam pe mana intr-un cerc. In mijlocul cercului punem un cub de mozzarella si acoperim bine mozzarella cu compozitia de chiftele. Rotunjim bine pana obtinem o chiftea rotunda.
- Dam chifteaua prin pesmet, prin ou si apoi din nou prin pesmet. Punem chifteaua pe o tava acoperita cu hartie de copt.
- Formam in felul asta toate chiftelele.
- Coacem chiftelele in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.
- Le servim calde cu multa pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de chiftele intrati aici.
Leave a Reply