Salutare dragilor! Sa nu credeti ca v-am uitat pe voi cei care tineti post sau sunteti vegani. Am facut delicioase Chiftele de Post cu Dovlecei si Verdeturi. Reteta asta se potriveste mai mult primavara si vara cand, atat dovleceii, cat si verdeturile sunt din abundenta. Dar cum se gasesc dovlecei, ceapa verde si alte bunatati in piata si acum eu zic ca ne putem apuca de treaba.
Prezentare video Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi
Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

Pentru reteta asta avem nevoie de dovlecei, usturoi si ceapa verde, marar, patrunjel, condimente si, in loc de oua, putina faina si pesment.
Obtinem chiftele pufoase, aromate si foarte gustoase!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- dovlecei - 3 bucati
- usturoi verde - 1 legatura
- ceapa verde - 1 legatura
- pesmet - 50 grame
- faina - 60 grame
- marar - 1 legatura
- patrunjel - 1 legatura
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
✓ LIVRARE LA DOMICILIU ⇛ [ Cumpără ] avantajos ingredientele pentru această rețetă!
Instructions
- Se taie cotorul si motul dovleceilor si se taie in jumatate pe lung.
- Cu o lingura li se scot toate semintele care contin prea multa apa si nu sunt bune in retete in general.
- Dovleceii astfel pregatiti se dau pe razatoarea mare.
- Se presara cu sare, se amesteca si se lasa timp de 15 minute.
- Apoi se storc bine, bine de tot de zeama.
- Dovleceii rasi se amesteca cu ceapa, usturoi, patrunjel, marar, piper, ulei de masline si se amesteca bine.
- Se adauga pesmetul, faina si se amesteca.
- Din aceasta compozitie se formeaza chiftele rotunde si usor aplatizate.
- Se picura putin ulei de masline pe ele si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete vegane sau de post intrati aici.
Pentru toate chiftelele mele intrati aici.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Buna!
Iese o tava intreaga de cuptor din cantitatile mentionate in reteta?
Mersi!