Chiftele de Post cu Dovlecei si Verdeturi

Salutare dragilor! Sa nu credeti ca v-am uitat pe voi cei care tineti post sau sunteti vegani. Am facut delicioase Chiftele de Post cu Dovlecei si Verdeturi. Reteta asta se potriveste mai mult primavara si vara cand, atat dovleceii, cat si verdeturile sunt din abundenta. Dar cum se gasesc dovlecei, ceapa verde si alte bunatati in piata si acum eu zic ca ne putem apuca de treaba.

Prezentare video Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

By February 25, 2018

Pentru reteta asta avem nevoie de dovlecei, usturoi si ceapa verde, marar, patrunjel, condimente si, in loc de oua, putina faina si pesment.

Obtinem chiftele pufoase, aromate si foarte gustoase!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Se taie cotorul si motul dovleceilor si se taie in jumatate pe lung.
  • Cu o lingura li se scot toate semintele care contin prea multa apa si nu sunt bune in retete in general.

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Dovleceii astfel pregatiti se dau pe razatoarea mare.
  • Se presara cu sare, se amesteca si se lasa timp de 15 minute.

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Apoi se storc bine, bine de tot de zeama.
  • Dovleceii rasi se amesteca cu ceapa, usturoi, patrunjel, marar, piper, ulei de masline si se amesteca bine.

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Se adauga pesmetul, faina si se amesteca.

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Din aceasta compozitie se formeaza chiftele rotunde si usor aplatizate.

Chiftele de Post cu Legume si Verdeturi

  • Se picura putin ulei de masline pe ele si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegane sau de post intrati aici.

Pentru toate chiftelele mele intrati aici.

Chec de Post cu Fructe Confiate si Glazura de Lamaie Fursecuri de Post

Gogosi cu mere de post Salata de Ardei copti cu Masline si Capere

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *