Cheesecake-ul se afla pe lista celor mai bune prajituri pe care le-am mancat si facut vreodata. Combinatia de crusta crocanta, compozitia de crema de branza pufoasa si diferitele glazuri, fac din acest desert o bucatica de rai. Stiu ca poate parea ca exagerez, dar nu este deloc asa. Ca sa va convingeti puteti manca cheesecake in cofetarii, majoritatea incepand sa prepare acest desert datorita influentelor straine in gusturile clientilor romani, sau puteti sa pregatiti un cheesecake delicios in casa, foarte usor.
Prezentare video Reteta de Cheesecake
Cheesecake

In general cheesecake-ul este o prajitura la baza careia sta o crusta facuta din prajiturele sau biscuiti sfaramati, inumuiati cu unt. Stratul principal este format dintr-o crema de branza moale, oua, zahar si uneori mai contine bucatele de fructe sau ciocolata, iar deasupra cheesecake-ului sta mandru un strat de galzura sau fructe glazurate, frisca, nuci, sirop, existand o sumedenie de retete si moduri in care puteti face cheesecake.
Exista cheesecake-uri care se pregatesc prin coacere si unele care presupun doar racire in frigider. Depinde de reteta, dar si cheescake-ul care se coace trebuie tinut o perioada la frigider pentru o inchegare perfecta si o servire impecabila.
Aceasta prajitura are o istorie foarte veche, referiri la cheesecake gasindu-se chiar in Grecia antica. Versiunea moderna de cheesecake a fost inventata in 1872 in New York, existand chiar un tip anume de cheesecake new yorkez.
Rating
Ingredients
- Pentru crusta:
- biscuiti - 150 grame
- unt - 130 grame
- zahar - 100 grame
- Pentru crema:
- zahar - 375 grame
- oua - 5 bucati
- faina - 50 grame
- suc de lamaie - 2 linguri
- esenta de vanilie - 1 sticluta
- crema de branza - 300 grame
- Pentru glazura:
- smantana - 460 grame
- zahar - 100 grame
- suc de lamaie - 1 lingura
- esenta de vanilie - 2 ml
Instructions
Pentru cheesecake este recomandat sa folositi o tava rotunda de tort cu margini inalte, detasabile pentru ca va fi mult mai usor sa scoateti cheesecake-ul din ea dupa coacere. O gasiti in supermarketurile mari la preturi incepand cu 20 de lei. Va asigur ca este o investitite care merita facuta.
Crusta:
- Biscutii se maruntesc la blender, sau folosind hartie de copt si un sucitor de aluat asa cum am procedat eu. Nu trebuie sa fie pasati foarte fin, este chiar recomandat sa ramana bucatele mai mari de biscuti printre ei.
- Peste biscutii maruntiti se adauga zaharul si untul topit si se omogenizeaza. Veti obtine o pasta.
- Puneti compozitia de biscuti in tava cu margini detasabile, pe care o puteti unge cu putin ulei. Folosind baza unui pahar, sau a unei cani, distribuiti pasta de biscuiti pe toata baza tavii si pe margini, niveland-o foarte bine.
- Crusta se coace in cuptorul incins timp de 10 minute si apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Umplutura de branza:
- Folosind un mixer se amesteca crema de branza, zaharul, sucul de lamaie si esenta de vanilie.
- Dupa ce acest amestec se omogenizeaza, inglobati in el cate un ou treptat. Adaugati un ou, omogenizati-l si abia apoi mai adaugati altul si tot asa pana terminati ouale.
- La final se incorporeaza faina si crema de branza este gata.
- Crema astfel obtinuta se toarna in tava, peste crusta racita, si se coace in cuptorul incins timp de 50-55 de minute pana se incheaga foarte bine. Nu va panicati daca dupa scurgerea timpului nu este in totalitate inchegata la mijloc, este normal sa fie asa.
- Cat timp se coace crema puteti pregati stratul de glazura:
Glazura:
- Smantana se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Se omogenizeaza si glazura este gata!
- Dupa ce cheesecake-ul se coace, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca cam 10 minute. Apoi turnati deasupra glazura si mai coaceti inca 10-15 minute.
- Dupa ce timpul de coacere este gata va sfatuiesc sa lasati cheseecake-ul sa se raceasca in cuptor, pana ajunge aproape de temperatura camerei pentru ca altfel riscati sa se crape la mijloc.
- Odata ce s-a racit desfaceti cu grija marginile tavii si puteti sa il serviti.
Sa aveti pofta la cheesecake!
Leave a Reply