Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake-ul a devenit prajitura mea preferata. Data trecuta am facut cheesecake cu crema de branza si glazura de smantana care s-a terminat intr-o zi, de-abia am apucat o felie, iar de data aceasta va prezint Cheesecake cu ciocolata.

Prezentare video Reteta de Cheesecake cu Ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

By June 30, 2014

Este o prajitura foarte simplu de facut si nemaipomenit de gustoasa. Puteti sa incercati si reteta mea de Mini cheesecake cu capsuni fara coacere.

Ingredients

Instructions

Mai intai pregatim crusta pentru cheesecake:

Cheesecake cu ciocolata

  • Biscutii de cacao se maruntesc foarte bine. Puteti sa ii maruntiti folosind un blender cu cana sau puteti proceda cum am facut eu, in lipsa unui blender competent, punand biscutii intre doua foi de copt si maruntindu-i cu un sucitor de aluat pana isi regreta existenta si se transforma in firmituri.

 Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

  • Peste biscuitii maruntiti se adauga zaharul si untul topit si se omogenizeaza amestecul.

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

  • Va sfatuiesc pentru cheesecake si torturi in general sa folositi sau sa achizionati o tava cu margini detasabile. Va fi de un milion de ori mai usor sa scoateti preparatele din ea. O gasiti in toate hipermarketurile la preturi mai mult decat accesibile.
  • Compozitia de biscuiti se niveleaza pe baza acestei tavi rotunde si pe pereti. Folositi baza unui pahar sau o cupa de masurat.

Cheesecake cu ciocolata

  • Crusta de biscuiti se coace in cuptorul incins timp de 10 minute si apoi se lasa sa se raceasca.

Compozitia cheesecake-ului:

  • Folosind un mixer se amesteca mascarpone, crema de branza, sucul de lamaie, faina, zaharul si esenta de vanilie.

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

  • In crema astfel obtinuta se adauga cate un ou treptat si se amesteca bine.

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

  • La final se adauga bombonelele se ciocolata si se amesteca. Crema pentru cheesecake este gata!
  • Aceasta crema se toarna in tava peste crusta racita si se coace in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 50 de minute. Nu va ingrijorati daca dupa scurgerea timpului de coacere centrul cheesecake-ului pare moale, asa trebuie sa fie.

Cheesecake cu ciocolata

  • Cat timp se coace crema puteti pregati mousse-ul:

Mousse:

  • Intr-o oala cu fundul gros se pune frisca lichida si zaharul. Aceasta compozitie se pune la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.

Cheesecake cu ciocolata

  • In frisca calda se pune ciocolata si romul si se amesteca pana la omogenizare. La final se inglobeaza cacaoa si se da de pe foc.

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

  • Mousse-ul se toarna peste cheesecake-ul pe care l-am lasat sa se raceasca cat timp am pregatit mousse-ul.
  • Peste mousse adauga ciocolata alba topita pe baie de aburi si folosind o scobitoare se creaza un model.
  • Cheesecake-ul se introduce iar in cuptor pentru ultimele zece minute.

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

  • Pentru un cheesecake perfect va sugerez sa il lasati sa se raceasca complet in cuptor, pentru ca altfel se va crapa. Odata ce a ajuns la temperatura camerei lasati-l la frigider peste noapte, sau macar 6-8 ore, pentru a se inchega perfect.
  • Abia mai apoi scoateti-l din forma si serviti-l.

Cheesecake cu ciocolata

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *