Cheesecake cu capsuni

Salutare dragilor! A cam trecut vremea capsunilor, dar nu e niciodata prea tarziu sa facem un delicios cheesecake cu capsuni, mai ales ca se gasesc capsuni tot timpul anului proaspete sau congelate. Cheesecake-ul este printre deserturile mele perferate si incerc sa il fac in cat mai multe variante. De fiecare data cand pregatesc cheesecake imi place din ce in ce mai mult. De data asta am vrut sa vad cum iese un cheesecake care sa aiba un strat de capsuni la suprafata.

Cheesecake-ul acesta a iesit foarte bine asa ca am decis sa vi-l prezint si voua.

Prezentare video Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

By November 5, 2016

Acest cheesecake se poate face si cu zmeura, afina, merisoare si alte fructe similare in aceeiasi modalitate.

Pentru baza cheesecakeului nostru am folosit biscuiti simpli, din aceia populari, desi majoritatea retetelor recomanda biscuiti digestivi. Folositi ce va este pe plac sau ce aveti la dispozitie. Esential la aceasta reteta, pe langa ingredientele folosite, este rabdarea. Rabdarea de a-l lasa sa se raceasca incet in cuptor si apoi sa stea la frigider peste noapte inante de a-l taia.

Mai gasiti pe aici si alte retete de cheesecake cum ar fi un cheesecake simplu, cheesecake cu ciocolata, cheesecake de Craciun si cheesecake la pahar.

Ingredients

Instructions

Cheesecake cu capsuni

  • Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie sau intre doua hartii de copt folosind un sucitor. Dupa ce i-am transformat in firmituri acestia se amesteca cu unt topi si cu zahar pana ajung sa aibe textura nisipului ud.

Cheesecake cu capsuni

  • Se pregateste o tava rotunda cu margini detasabile: pe baza tavii se pune o hartie de copt, se inchid marginile peste ea si se decupeaza excesul. Marginile tavii se ung cu unt topit. Baza tavii se inveleste la exterior cu doua straturi de folie de aluminiu pentru a preveni eventualele scurgeri.

Cheesecake cu capsuni

  • Compozita de biscuiti si unt se niveleaza la baza tavii si pe margini. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cheesecake cu capsuni

  • Pentru compozitie se pune in bolul mixerului crema de branza si se bate astfel incat sa se desfaca si sa fie omogena. Se adauga zaharul, un praf de sare si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.

Cheesecake cu capsuni

  • Se adauga ouale, cate unul pe rand, si se amesteca foarte bine. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si smantana si se amesteca pana cand obtinem o compozitie omogena
  • Compozitia pentru crema se toarna peste crusta si se coace in cuptorul incins la 160 de grade pentru 55 de minute. Cheesecakeul este gata cand marginile cremei sunt ferme, dar centrul este usor moale. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca complet in cuptor si abia apoi se scoate. Asteptam sa se raceasca in cuptor astfel incat sa nu crape.
  • Cat timp se gateste cheesecakeul se pregateste toppingul: in bolul unui chopper sau al unui robot de bucatarie se maruntesc bine capsunile. Piureul de capsuni se pune intr-o cratita cu baza mai groasa si se adauga zaharul. Se tine la foc mic pana cand zaharul se topeste complet si apoi se opreste focul. Gelatina se dizolva in apa calda si se adauga peste piureul de capsuni.

cheesecake-cu-capsuni-6

  • Toppingul se lasa se raceasca complet si apoi se pune peste cheesecake.

Cheesecake cu capsuni

  • Cheesecakeul se lasa la rece peste noapte sau pentru cel putin 6 ore.

Cheesecake cu capsuni

  • Apoi se taie cu un cutit umezit cu apa calda si se serveste cu multa pofta!

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase si dulci intrati aici.

Cheesecake de Craciun fara gluten Cheesecake American

Cheesecake Cheesecake cu ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *