Cheeseburger

Cheeseburger-ul, hamburger-ul si restul fratilor lor din fast food-uri sunt printre cele mai indragite preparate fast food din toata lumea.  Practic cheeseburger-ul este un hamburger in care este adaugata o felie de branza, ceddar, de obicei. Felia de branza se adauga peste chifteaua de carne fierbinte astfel incat aceasta sa se topeasca. Bine inteles ca exista o multime de variante in asamblarea si ingredientele folosite in cheeseburgeri.

Prezentare video Reteta de Cheeseburger

Cheeseburger

By July 29, 2014

Se pare ca cheeseburger-ul a fost inventat undeva pe la inceputul anilor 1920-1930, unde altundeva decat in America. Exista mai multe persoane care isi disputa inventarea cheeseburger-ului.

Printre ingredientele clasice care se adauga in cheeseburgeri se numara bacon, avocado, guacamole, ciuperci calite, ceapa, maioneza, ketchup, etc.

Prep Time : 30 minutes. Cook Time : 30 minutes Yield : 6 Allergens : , ,

Rating 4 stars - based on 4 review(s)

Ingredients


Instructions

Cheeseburger

Mai intai va trebui sa pregatiti compozitia pentru chiftele:

  • Peste carnea tocata se adauga pesmetul, oul batut, ketchup, usturoi, ceapa, piper, sare, mustar, sos Worcester. Amestecati compozitia de carne cu manutele astfel incat sa fie foarte bine aromatizata.

 Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

  • Apoi folosind o foarfeca taiati patratele maricele de foile de plastic alimentara. Cate doua patrate de foile pentru fiecare chiftea de carne.
  • Dupa ce ati amestecat bine, bine compozitia de carne, formati cate o bila maricica, ca o chiftea. Fiecare bila se pune pe un patratel de foile de plastic. Peste chiftea se pune cel de al doilea patratel de folie de plastic si se preseaza astfel incat sa obtineti o chiftea rotunda. Inlaturati folia de plastic si mai aranjati chifteaua pana cand este perfect rotunda. Se procedeaza in asa fel pana cand formati toate chiftelele.

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger

  • Castravetii murati se taie in felii si ceapa se toaca marunt.

Cheeseburger Cheeseburger

  • Puneti gratarul la incins. Dupa ce a ajuns la temperatura perfecta luati fiecare chiftea de carne, cu folia de plastic dedesubt, si trantiti-o pe gratarul incins dand la o parte folia de plastic de la baza. Rumeniti chiftelutele pe ambele parti, cate 7-8 minute, intorcandu-le cu grija.

Cheeseburger

  • Taiati fiecare chifla in doua si, daca doriti, le puteti pune si pe ele un pic pe gratar.

Asamblarea cheeseburger-ului:

  • Pe jumatatea de jos a chiflei de paine se aranjeaza chifteluta de carne. Peste ea se pune felia de branza, ceapa, felii de castravete, maioneza, mustar, ketchup si se acopera cu capacul chiflei. Procedati in acest fel pana cand asamblati toti cheeseburgeri.

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger Cheeseburger

Sa aveti pofta la Cheeseburgeri!

Cheeseburger

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *