Salutare dragii mei! Astazi vremea este frumoasa asa ca mi-am mai pus inca un hanorac pe mine, cizme groase in picioare si ma aflu in curte cu laptopul, bucurandu-ma de primavara. Au iesit si la noi zambilele si narcisele, magnoliile au inflorit, la fel si pomii, iar cainii vin din cand in cand sa ii mangai. Ca atare, intr-0 zi asa de frumoasa, nu puteam sa ma apuc sa va povestesc decat despre o reteta dulce. Si anume Checul Zebra.
Prezentare video Chec Zebra
Chec Zebra

Checul zebra e asa un chec mai deosebit. Compozitie aromata cu vanilie, combinata cu cacao. Suprapunem straturile si obtinem un efect de zebra. Se face foarte, foarte usor. Ma gandesc sa mai incerc zilele astea si cu un efect de leopard, sa vedem ce iese.
Pentru povestea asta avem nevoie doar de ingrediente simple cum ar fi zahar, faina, oua, unt, cacao, esente si praf de copt. Daca nu vreti sa folositi praf de copt, puteti sa bateti foarte bine ouale (timp de vreo 10 minute) pana cand ele inglobeaza mult aer. Checul ar trebui sa creasca foarte bine si fara praf de copt.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 8
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- faina - 200 grame
- zahar - 150 grame
- oua - 5 bucati, separate
- unt - 100 grame, topit
- cacao - 15 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- praf de copt - 5 grame
- sare - un varf de lingurita
Instructions
- Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare.
- Se adauga treptat zaharul si se mixeaza. Trebuie sa obtineti o bezea lucioasa, ferma.
- Intr-un alt bol se amesteca galbenusurile cu unt topit, adaugat treptat.
- Se adauga si esenta de vanilie.
- Mix-ul de galbenusuri se adauga peste bezea si se amesteca cu miscari ample, de sus in jos.
- Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie.
- Compozitia pentru chec se imparte in doua boluri. Jumatate se amesteca cu cacao.
- Se pregateste o tava de chec care se acopera cu hartie de copt.
- In mijlocul tavii se pune o lingura de compozitie simpla, apoi peste ea se adauga, in mijloc, compozitie cu cacao. Se tot alterneaza compozitiile pana cand se umple tava.
- Checul se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca in forma.
- Se portioneaza si se serveste cu multa pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.
Leave a Reply