Salutare dragilor! Astazi Chec de post cu fructe confiate si glazura de lamaie. M-am gandit ca v-ar placea un desert de post care sa fie gustos si pufos. Reteta asta este a bunicii mele si ea facea cel mai pufos chec din lume. Ea il facea simplu, eu m-am gandit sa adaug nuci si fructe confiate. Eu nu prea tin post, dar incerc destul de des retete vegane.
Prezentare video Chec de Post cu Fructe Confiate si Glazura de Lamaie
Chec de Post cu Fructe Confiate si Glazura de Lamaie

Pentru checul asta aveti nevoie de ingredientele clasice pentru chec. Pentru ca nu am avut fructe proaspete la indemana m-am gandit ca ar merge grozav cu fructe confiate si am avut dreptate. Ca sa nu fie chiar simplu i-am facut o glazura de lamaie si zahar pudra. Merge perfect!
Ingredients
- faina - 500 grame
- nuci - 50 grame
- fructe confiate - 250 grame
- zahar - 250 grame
- cacao - 40 grame
- ulei - 50 ml
- apa - 350 ml
- praf de copt - 10 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru glazura de lamaie
- zahar pudra - 150 grame
- suc de lamaie - 4 linguri
Instructions
- Intr-un bol se amesteca zaharul, apa, uleiul si esenta de vanilie.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, cacao si praf de copt.
- Se incorporeaza treptat amestecul uscat cu cel lichid. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, grosut, pe care sa il amestecati cu fructe confiate si nuci.
- Compozitia se toarna in tavi captusite cu hartie de copt sau unse cu ulei.
- Checul de post se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Cand sunt gata se lasa sa se raceasca putin si apoi se scot din forma. Se lasa sa se raceasca complet apoi.
- Pentru glazura se amesteca la mixer zaharul pudra cu sucul de lamaie.
- Checurile se glazureaza si se servesc cu drag!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de post/vegane intrati aici.
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Leave a Reply