Chec cu cacao

Checul este unul dintre cele mai populare si simplu de facut deserturi. Nu presupune framantare ca in cazul cozonacului si prepararea lui dureaza foarte putin. Exista o mare varietate de checuri pe care le puteti face astfel incat acest preparat sa nu fie plictisitor niciodata.

Chec cu cacao

By February 10, 2014

Checul se poate face simplu, cu ingredientele de baza si esente, cu cacao, cu stafide, cu nuci, cu fructe. Ce sa mai zic, este desertul ideal daca doriti sa petreceti putin timp in bucatarie. Poate fi si un aperitiv facut cu ciuperci sau carne.

De data acesta am ales sa fac chec in doua culori cu vanilie si cacao.

Ingredients

Instructions

  • Mai intai am dat drumul la cuptor pentru a fi bine incins in momentul in care checul este gata de copt.
  • Am amestecat zaharul cu untul si cu zaharul vanilat. O sa va fie mai usor sa le amestecati daca untul a fost pastrat la temperatura camerei.

Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Am adaugat cate un ou in compozitia de chec si l-am inglobat complet. Apoi am adaugat si celelalte oua pe rand avand grija ca amestecul sa fie omogenizat.

Chec cu cacao

  • Am amestcat praful de copt cu faina si am inceput sa o adaug treptat in amestec.

Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Veti observa ca aluatul de chec incepe sa se ingroase pe masura ce adaugati faina. Adaugati treptat si laptele. O data lapte, apoi faina si tot asa pana aluatul s-a omogenizat.

Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Dupa ce aluatul de chec a fost gata am pus o treime din el intr-un alt castron si am amestecat-o cu cacao pentru a obtine cele doua culori.

Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Am ales sa folosesc doua tipuri de forme: una clasica de chec/cozonac si cinci forme rotunde de chec. In forma de cozonac am pus hartie de copt si am uns formele rotunde cu ulei.

Chec cu cacao

  • Mai intai am impartit aluatul alb intre toate formele (practic daca folositi forme de cozonac va vor rezulta doua checuri din aceste ingrediente). Apoi, folosind o lingura, am adaugat crema de cacao in fiecare forma. Folosind o furculita (sau o scobitoare) am invartit in aluatul in forme pentru a obtine o combinatie de culori in interiorul checului.

Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Am copt checul in cuptorul incins (la temperatura medie) timp de 50 de minute. Nu va sfiiti sa verificati gradul de coacere al checului vostru folosind o scobitoare.

Chec cu cacao Chec cu cacao Chec cu cacao

  • Dupa ce checul s-a copt l-am lasat sa se raceasca un pic inainte sa il scot din forme. Apoi l-am lasat sa se raceasca complet inainte sa il tai.

Pofta buna!

Prezentare video Reteta de Chec cu Cacao

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Chec cu cacao

  1. Mary Udrea

    Foarte bun checul!

  2. Recian Maria Lucia

    particip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *