Salutare dragilor! Exista cateva preparate si taieturi de carne pe care romanii le frig la gratar in mod repetat si cu fiecare ocazie. Micii si ceafa de porc ocupa locurile fruntase, urmate de scarita de porc, piept de pui, cotlete, etc. Am vorbit deja despre micii nostri iubiti si cum se fac ei, astazi vorbim despre ceafa de porc. Ceafa de porc se frige in mod traditional condimentata cu sare, piper, cimbru uscat si din cand in cand niste boia. Se frige repede, mai bine sau mai prost in functie de priceperea maestrului grataragiu si se serveste rapid cu cartofi prajiti, maioneza daca se poate, muraturi sau salate.
Este ceafa noastra de toate zilele, pe care o mancam la gratarele in familie si pe care unii dintre noi chiar o si comanda la restaurant.
Trebuie sa va marturisesc ca saptamana trecuta mirosea a gratar in cartier si mi s-a facut o super pofta. Asa ca l-am trimis pe R. la supermarket de unde a venit cu ceafa de porc pe care am fript-o pur si simplu si am savurat-o impreuna cu cartofi prajiti si gogosari proaspat murati.
Prezentare video Ceafa de Porc marinata la gratar
Ceafa de porc marinata la gratar

Astazi o sa vorbim putin despre cum am putea sa gatim altfel ceafa mioritica. Eu m-am gandit ca se poate marina pentru ca aromele sa se amplifice, carnea sa fie foarte frageda si sa folosim tot felul de condimente interesante.
Carnea se condimenteaza foarte bine cu toate condimentele, se acopera cu mustar si se lasa la marinat in bere blonda. Trebuie neaparat sa folositi bere de buna calitate. Puteti sa folositi si bere aramie, bere neagra si bere cu tot felul de arome pentru a experimenta tot felul de gusturi.
Trebuie neaparat sa lasati carnea sa se marineze peste noapte astfel incat toate aromele sa se amplifice si carnea sa capete un super gust.
- Prep Time : 8 minutes
- Cook Time : 12 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Mustar
Ingredients
- ceafa de porc - 4 bucati
- bere - 150 ml, blonda
- usturoi - 4 catei
- boia dulce - 1 lingurita
- boia iute - 1 lingurita
- ulei de masline - 10 ml
- suc de lamaie - cateva picaturi
- cimbru uscat - 2 lingurite
- mustar dijon - 1 lingurita, cu boabe intregi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Trebuie sa cumparati bucati de ceafa de porc nu foarte groase sau sa cumparati o bucata intreaga pe care sa o feliati voi.
- Carnea se condimenteaza cu sare, piper, cimbru uscat, boia dulce si iute, usturoi trecut prin presa, cateva picaturi de suc de lamaie si de ulei de masline, mustarul dijon. Bucatile de carne se maseaza bine cu toate condimentele pe ambele parti.
- Se pun intr-un bol sau o punga cu zip si se toarna peste ele berea. Se amesteca bine si se lasa la marinat peste noapte.
- Se incinge jarul sau gratarul de aragaz si se gateste ceafa de porc pentru 6 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumeneste. Trebuie sa o frigeti la foc domol astfel incat sa nu se arda.
- Se serveste cu pofta mare impreuna cu garnitura si muraturi la alegere.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase cu carne de porc intrati aici.
Pentru mai multe retete de gratar intrati aici.
Leave a Reply