Castraveti murati la soare

Da stiu! Sunt un pic in intarziere cu reteta asta, dar ce sa ii faci! Timpul e scurt, plimbarile sunt multe, mancare e multa de incercat si filmarile sunt lungi!

Dupa ce toamna trecuta am facut castraveti in otet si in saramura, anul acesta a trebuit neaparat sa fac Castraveti murati cu puterea magica a soarelui! Castraveti murati la soare!

Prezentare video Reteta de Castraveti Murati la Soare

Castraveti murati la soare

By August 22, 2015

Castravetii murati la soare sunt asa o chestie pentru persoanele carora chiar le plac muraturile! Zau! Adica abia asteptam sa apara castravetii de vara proaspeti, dupa o iarna intreaga de mancat muraturi, ca sa ii muram repede? WTF?

La ai mei se intampla frecvent chestii de genul "tocmai am terminat de aruncat prea multele muraturi puse asta iarna, iar o saptamana mai tarziu facem castraveti murati la soare". Really?

Trebuie sa intelegeti ca eu sunt o persoana care apreciaza mai mult salatele proaspete decat salatele de muraturi si ca as putea sa mananc toata iarna salata cu rosii gustoase (daca ar exista) fara sa am vreo problema!

Totusi pana si eu trebuie sa recunosc ca langa o mancare gatita, tocanita, tochitura (si alte d-astea de se fac multe pe la noi) merge mai bine o muratura decat o rosie proaspata. Asa ca in ideea asta am decis sa imi iau si eu inima in dinti si sa fac pentru prima data castraveti murati la soare.

Si sa vedeti ca a fost funny! Am pus cstravetii (de incercare) la murat sa vad daca ies si dupa vreo cateva zile Marian se tot uita la ei gen "wtf e dubiosenia aia tulbure? daca tu crezi ca o sa iasa ceva...hahaha". La cateva zile dupa ce i-am desfacut si i-am gustat, am mutat borcanul pe balcon ca sa pot pune reflectorul pentru filmat si toata lumea era la modul "unde sunt castravetii aia buni? ce ai facut cu castravetii? de ce i-ai pus la caldura? omg! CASTRAVETIIII!

Deci cam asa a fost prima data cand am murat eu castraveti la soare. O sa mai fac si la anul!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Se fac cam la fel ca si castravetii in saramura pentru iarna doar ca acestia sunt gata mai repede datorita puterii magice a soarelui si nu tin peste iarna tot din cauza caldurii.

Castraveti murati la soare

  • Mai intai se pregateste saramura: se pun 2 litri de apa pe foc si se pune in ea sarea grujoasa, boabele de piper si de mustar. Se lasa la foc pana cand sarea se dizolva. Nu trebuie fiarta.

Castraveti murati la soare

  • Se pregateste borcanul: la baza lui se aranjeaza mararul, foile de dafin, doi catei de usturoi si cimbrul uscat.

Castraveti murati la soare

  • Castravetii se aranjeaza vertical in borcan cat mai inghesuiti intre ei. Intre castraveti se pun catei de usturoi si daca vreti un ardei iute.
  • Deasupra castravetilor se mai pun cateva bete de marar astfel incat castravetii sa nu se ridice.

Castraveti murati la soare

  • Peste castraveti se toarna saramura, se inchide bine capacul si se agita un pic borcanul astfel incat apa sa intre peste tot si boabele de mustar si de piper sa se imprastie.
  • Borcanul se pune intr-un loc insorit (in curte, pe balcon sau la geam).

Castraveti murati la soare

  • Ar trebui sa se mureze intre 3-5 zile, dar depinde si de cat de cald este afara. Daca este mai cald se vor mura mai repede, daca e mai frig o sa dureze mai mult. O sa remarcati ca se va tulbura zeama si ca frumosii castraveti se vor schimba intr-o culoarea mai apropiata de cea de muraturi.
  • Cand sunt gata murati pe placul vostru, aduceti borcanul in casa, mai la racoare si bucurati-va de castraveti. Puteti sa ii scoateti din borcan si sa ii puneti in caserole impreuna cu zeama lor.

Castraveti murati la soare

S-aveti pofta!

Aici gasiti o selectie delicioasa langa care puteti sa potriviti orice muratura.

Si aici gasiti retete variate de muraturi si conserve.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *