Castraveti murati in saramura

Murarea castravetilor este o metoda de conservare care presupune scufundarea lor intr-o combinatie de apa cu sare, numita saramura, si diverse condimente. Data trecuta v-am aratat cum sa pregatiti Castraveti murati in otet, reteta mea preferata de castraveti murati.

Prezentare video Reteta de Castraveti Murati in Saramura

Castraveti murati in saramura

By July 30, 2014

La noi in tara se mureaza tot felul de alimente, de la castraveti, gogosari, ardei, varza, conopida, sfecla, pepeni, struguri, pere, mere, pana la peste si carne. Suntem foarte inventivi in ceea ce priveste muraturile.

Sa vedeti ce usor se mureaza Castravetii in saramura:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Rating 4.25 stars - based on 8 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Mai intai va trebui sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti, deoarece aceia sunt cei mai buni. Eu am folosit doua kilograme si jumatate de castraveti micuti pe care i-am pus la murat intr-un borcan de 5 litri.

Castraveti murati in saramura

  • Spalati foarte bine castravetii si lasatii la inmuiat o ora in apa rece.
  • Apoi pregatiti saramura: intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. Se pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.

 Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

  • Intre timp feliati ceapa.

Castraveti murati in saramura

  • Pregatiti borcanul: la fundul borcanului in care veti face castravetii,¬†aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

  • Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.
  • Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin. Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.

Castraveti murati in saramura

  • Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.

Castraveti murati in saramura

Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...

2 Responses to Castraveti murati in saramura

  1. Alex

    Am vazut si este interesant. Am cateva intrebari. De unde sunt chestiile alea pe care le pui deasupra pentru a tine muraturile in borcan.
    Pui saramura si inchizi borcanul. Nu mai trebuie deschis? Se tulbura? Dupa cate zile?
    Multumesc

    • Camelia Juganaru

      Chestiile alea pentru muraturi se gasesc in supermarketuri si magazine de mase plastice mai ales in perioada muraturilor. Se poate tulbura zeama si se umfla capacele borcanelor. Daca se intampla asta desfaci borcanele, rastorni zeama intr-o oala, clatesti usor castravetii sub jet de apa si arunci apa de la caltit. Mai completezi peste zeama pe care o ai de la castraveti cu apa si sare proprotional si fierbi bine zeama aia. O torni clocotita peste castraveti din borcane si inchizi capacele. Ii pui in camara si nu ar trebui sa mai ai probleme. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *