Castraveti murati in otet

A pune diverse legume si chiar fructe la murat, toamna, este o activitate foarte populara in bucatariile gospodinelor de pe la noi. De fapt se zice ca barbatii pun cele mai bune muraturi. De unde s-o fi ajuns si la concluzia asta nu stiu. Cu toate astea si la mine acasa tot tata pune muraturile.

Prezentare video Reteta de Castraveti Murati in Otet

Castraveti murati in otet

By July 30, 2014

Va prezint astazi reteta familiei mele de Castraveti murati in otet. O reteta foarte buna si cu o rata mare de succes in fiecare an.

Eu una nu ma omor dupa castravetii murati in saramura de aceea am ales sa pun mai intai la murat castraveti in otet. In reteta urmatoare va voi arata cum sa puneti si castraveti in saramura.

Sa vedem deci cum se prepara Castravetii murati in otet!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 5 borcane
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Eu am pus la murat 1.5 kg de castraveti, in mai multe borcane de 720 de ml. Incercati sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti in piata. Aceia sunt cei mai buni. Din nefericire nu se gasesc pe piata castraveti din aceia mici si draguti, de 2-3 cm, pe care ii gasim gata murati in otet, dar ne descurcam cu ce avem.

Eu am folosit pentru aromatizarea castravetilor frunze de visin din gradina mea, marar uscat, frunze de telina, usturoi, hrean, foi de dafin si condimente.

Castraveti murati in otet

  • Castravetii se spala bine si se lasa o ora in apa rece.
  • Se pregateste un amestec din apa, otet, zahar, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Se pune acest amestec pe foc si se lasa pana se topesc sarea si zaharul. Amestecul nu trebuie neaparat sa dea in clocot.

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

  • Se taie in felii subtiri morcovii si cepele rosii.

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

  • Va puteti apuca sa pregatiti borcanele: la fundul fiecarui borcan se pun cateva frunze de visin, marar uscat, frunze de telina, foi de dafin, usturoi, ceapa, felii de morcov si bucatele de hrean. Nu trebuie sa puneti foarte multe ingrediente din acestea. Se aranjeaza castravetii in pozitie verticala in borcan. Inghesuiti cati mai multi castraveciori in borcan. Intre castraveti aranjati ceapa, morcovi, hrean si usturoi. Dupa ce ati aranjat toti castravetii puneti peste ei inca un strat de frunze de telina, de visin si marar uscat. La final se umple borcanul cu amestecul de apa, otet si condimente facut mai devreme.

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

  • Pentru a fii siguri ca nu se sparge borcanul cand turnati in el zeama, puneti borcanul pe cateva cutite incrucisate.
  • Se umplu in acest fel toate borcanele pana cand terminati castravetii.
  • Din aceste cantitati eu am umplut cinci borcane de 720 ml.

Castraveti murati in otet

  • Castravetii se tine cam 3-4 saptamani in camara si apoi sunt gata de servit.

Sa aveti pofta la Castraveti murati in otet!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(10 votes, average: 4.30 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *