Cartofi Duchesse

Salutare! Trebuie neaparat sa va povestesc despre cel mai bun piure de cartofi pe care l-am mancat vreodata. Este vorba despre acesti Cartofi Duchesse, o specialitate a bucatariei franceze (pommes de terre duchesse), un preparat pe baza de piure de cartofi si completat cu multe ingrediente nobile.

Prezentare video Reteta de Cartofi Duchesse

Cartofi duchesse

By February 23, 2015

Piureul de cartofi se imbogateste cu galbenusuri de ou, cascaval, parmezan, unt si se condimenteaza cu nucsoara. Ii se da o forma eleganta, potrivita pentru a acompania orice carne sau peste, si apoi se coace pana cand marginile se rumenesc usor. Obtinem astfel o garnitura din cartofi pufoasa la interior si usor rumenita la exterior.

In mod "traditional"cartofii Duchesse se formeaza folosind un pos cu diu stelat. Puteti sa ii faceti si in forme de briose sau in forme ramekins.

Eu nu am reusit sa gasesc motivul pentru care acesti cartofi se numesc "cartofii ducesei". Daca stie cineva sa ridice manuta in sectiune de comentarii:

Sa vedem ingredientele:

Ingredients

Instructions

Cartofi Duchesse

  • Cartofii se pun la fiert in coaja si se fierb pana cand sunt moi la mijloc. Ar trebui sa dureze maxim 30 de minute.
  • Se lasa sa se tempereze un pic cat sa poata fi manuiti si se curata de coaja.

Cartofi Duchesse Cartofi Duchesse

Cartofi Duchesse Cartofi Duchesse

  • Cartofii se transforma in piure si se amesteca foarte bine cu untul taiat in cubulete, parmezan, cascaval, cele doua galbenusuri, sare, piper si nucsoara. Este bine sa fie inca calzi cand ii amestecati cu restul ingredientelor.
  • Cu compozitia astfel obtinuta se umple un pos dotat cu dui stelat. Pe o tava acoperita cu hartie de copt se formeaza gramajoare spiralate. Nu le faceti prea inalte pentru ca in timpul coacerii se vor lasa. Nici ale mele nu ies mereu chiar cum trebuie.

Cartofi Duchesse Cartofi Duchesse

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-12 de minute sau pana cand sunt rumeniti pe margini.
  • Se servesc calzi alaturi de friptura si salata.

Cartofi Duchesse

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Cartofi Duchesse

  1. Alexa

    Hy!!!😘 Numele acesta pompos banuiesc ca vine de la forma eleganta in forma de fursec al piureului acesta deosebit de gustos….nota 10+ !!!!!!

    • Camelia Juganaru

      Da, numele preparatului are legatura cu forma si cu ingredientele. Ma bucur ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *