Caponata Italiana

Salutare rosiutele mele coapte! Au aparut deja in piata primele legume coapte si gustoase, de solar ce-i drept, dar cine are rabdare sa astepte luna august sa manance vinete autentice? Eu am fost la piata si nu m-am putut abtine sa nu cumpar cat mai multe legume. Rosii, ceapa rosie, vinete micute si oregano la ghiveci. Patrunjel am o brazda intreaga in gradina, asa ca nu a fost cazul. Cu ingredientele astea va propun sa pregatim Caponata Italiana, adica un fel de tocanita de vinete, rosii, capere, usturoi si mult ulei de masline.

Prezentare video Caponata Italiana

Caponata Italiana

By June 19, 2017

Reteta aceasta este specifica Siciliei si se serveste atat ca fel principal cald, cat si ca aperitiv rece impreuna cu felii crocante de paine prajita.

De la reteta asta pleaca multe variante cu masline, ardei, fructe de mare, seminte de pin, cartofi, stafide si altele.

Mie imi place foarte mult aceasta reteta pentru ca are vinete si rosii, o combinatie bestiala. Un mare plus este ca e vegetariana, deci merge perfect in zilele astea calduroase.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Caponata Italiana

  • Caperele se pun intr-un bol cu apa la desarat.
  • Vinete se taie in felii pe lung si apoi se taie in cubulete. Cu tot cu coaja. "Se mănâncă şi coaja, prințeselor!" asa cum zicea Exarhu pe blogul lui.
  • Cubuletele de vanata se amesteca cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare ca sa iasa zeama amara. Vreo 15 minute sau cat aveti rabdare.

Caponata Italiana

  • Daca folositi rosii proaspete, coapte, trebuie sa procedati asa: puneti o cratita mare cu apa la fiert si apa rece, cu gheata, intr-un alt bol. Rosiile se cresteaza de jur imprejur cu un cutit ascutit. Se pun in apa clocotita si se lasa 20 de secunde. Apoi se scot in bolul cu apa rece. Dupa ce le-ati trecut pe toate prin tratamentul asta, le decojiti si le taiati in cubulete.

Caponata Italiana

  • In cea mai mare cratita se incing 20 de ml de ulei de masline. Se pun vinetele si se rumenesc pentru 10 minute. Ideal ar fi sa le gatiti in transe astfel incat sa nu se inmoaie si sa se rumeneasca frumos.

Caponata Italiana

  • Peste vinetele rumenite se adauga ceapa rosie si oregano, tocate marunt, si usturoiul trecut prin presa. Se lasa vreo 7 minute.
  • Adaugam rosiile maruntite cu tot sucul lor si lasam sa scada timp de 15 minute. Daca folositi rosii la conserva sau bulion acum este momentul sa le adaugati.

Caponata Italiana

  • Se adauga caperele, sare, piper, se amesteca si se mai lasa 5 minute pe foc.

Caponata Italiana

  • Caponata se serveste cu multa pofta si cu patrunjel deasupra.

Caponata Italiana

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegetariene delicioase intrati aici.

Pentru mai multe retete cu vinete intrati aici.

Si pentru cele mai tari retete de vara aici.

Supa Chinezeasca de Ciuperci cu Fundite de Soia Salata de Vara cu Porumb si Naut

Hummus cu Ardei copti Vinete la cuptor cu Sos de Iaurt si Usturoi

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *