Burger American cu Baz

Buna ziua dragilor! Astazi va prezint o reteta super delicioasa pe care am facut-o impreuna cu Baz pe care probabil il stiti de la Masterchef. Am avut placerea de a a gati impreuna cu el un Burger American langa care am facut un sos barbeque cu ciuperci, un sos light cu maioneza, niste cartofi prajiti foarte interesanti, castraveti murati in varianta rapida si la final un cheesecake cu capsuni despre care va voi povesti in articolul urmator.

Prezentare video Reteta de Burger American

Burger American

By November 23, 2015

Baz a fost de acord sa vina sa filmeze impreuna cu mine si sa ne arate doua retete tipic americane. Pe Baz il gasiti in restaurantul lui Buffalo Baz unde face multe feluri de burgeri, coaste americane si cheesecake-uri.

Impreuna cu el am facut un sos bbq genial cu ciuperci, cu gust dulce-afumat pe care l-am pus in burger. Am murat rapid cateva felii de castraveti care au iesit asa jumatate fresh, jumatate murate. Am pregatit cartofi prajiti intr-un fel cu totul aparte tinandu-i la congelator putin inainte de a-i praji. Am pregatit palina de carne pentru burger pe care am condimentat-o si apoi am rumenit-o in tigaie si am mai facut un sos fresh cu maioneza si oregano.

Ca desert am facut un cheesecake rapid la pahar cu care Baz a impresionat juriul de la MasterChef. Retetele acestea sunt creatia lui Baz si el a fost de acord sa le impartaseasca cu noi. Multumim Baz!

Sa vedeti ce meniu interesant o sa iasa!

Ingredients

Instructions

Burger American cu Baz

Mai intai facem sosul BBQ care trebuie sa se odihneasca putin inainte de servire:

Burger American cu Baz

  • Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se adauga ceapa rosie si cateii de usturoi taiati in felii. Se lasa timp de 2 minute si se adauga ciupercile taiate lamele si se lasa pana cand se inmoaie si scade zeama pe care ele o lasa (2-4 minute).

Burger American cu Baz

  • Peste ciupercile calite se adauga ketchup (de buna calitate), zahar brun (30 de gr),  sos de soia (30 de ml), sos worcester (20 de ml) si lasam sa scada timp de 5 minute. Daca vreti ca sosul sa fie mai consistent se mai adauga zahar brun, dupa gust. La final se adauga boia afumata, se amesteca, se gusta, se opreste focul si se lasa sa se odihneasca.

Burger American cu Baz

Pregatirea cartofilor:

  • Cartofii se spala foarte bine si se taie in felii mai groase, wedges, cu tot cu coaja. Cartofii se tin acoperiti cu apa in care punem 1 lingura de otet, putina sare si putin zahar pentru a nu se oxida. Ii lasam asa pana cand ne ocupam de ei.

Burger American cu Baz

  • Faina se amesteca cu putina sare si se acopera foarte bine fiecare felie de cartof cu faina. Este recomandat sa ii dati prin faina imediat ce ii scoateti din apa astfel incat faina sa adere la cartofi.
  • Cartofii se scutura usor de faina si se pun intr-o punga care se introduce la congelator pentru 20 de minute. In felul acesta cartofii vor iesi crocanti si deliciosi.

Pregatirea carnii pentru burgeri:

  • Carnea se amesteca cu putin ulei de masline (si in functie de continutul de grasime al carnii), sare si piper (dupa gust), sos de soia (20 de ml) si sos worcester (20 de ml), putina scortisoara, boabe de mustar ( 1 lingura), 2 lingurite de mustar. Se amesteca totul foarte bine pentru ca toate condimentele sa fie bine distribuite in carne. Se gusta pentru a va asigura ca are toate condimentele necesare si este pe placul dvs.

Burger American cu Baz

  • Se formeaza palinele de carne folosindu-va mainile sau o forma, noi am folosit un ramekin pentru creme brulee. Dupa ce ati format palinele de burger le puneti si pe ele la congelator pentru 10 minute.

Castravetii murati rapid:

  • Castravetele se taie in felii subtiri (suficienti pentru 2 burgeri)  si pe ele se pun otet (70 ml), sare, 2 lingurite de zahar brun, se amesteca totul bine si se tine la frigider timp de 30 de minute.

Facem si sosul de maioneza:

  • Amestecam maioneza (de preferinta de casa), cu un catel de usturoi tocat marunt, 1 lingurita de sos de soia si una de sos worcester, cateva frunze de oregano tocat marunt si de patrunjel, o lingurita de sos bbq facut anterior si o lingurita de mustar dijon. Se amesteca bine.

Burger American cu Baz

Sa gatim:

  • Cartofii se scot din congelator si se prajesc in ulei foarte incins. Baz a preferat sa prajeasca cartofii intr-un amestec de ulei de masline si ulei de floarea soarelui pentru a creste punctul de ardere al uleiului.

Burger American cu Baz Burger American cu Baz

  • Am prajit cartofii timp de 7 minute, depinde si de cat de grosi sunt taiati si cat de crocanti va plac.
  • Peste cartofii fierbinti se pune un amestec de boia dulce si usturoi granulat, cate o lingurita din fiecare, cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt si un praf de sare.
  • Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se rumenesc palinele de carne pe ambele parti timp de 4 minute. Depinde si de cat de patrunsa va place carnea. Atunci cand palinele sunt gata se pune peste ele o cate o felie de branza gouda si una de ceddar. Branza se va topi in de la caldura emanata de carne si va fi geniala. Se scot palinele de carne.

Burger American cu Baz

  • Separat se rumenesc feliile de bacon pana cand sunt crocante.
  • Chiflele se taie in jumatate si se incalzesc si ele putin in tigaie.

Ansamblarea burgerului:

  • Chifelele incalzite se ung cu sos de maioneza. La baza se pun felii de castraveti  murati, cateva frunze de salata, o felie de bacon rumenit, palina de carne cu branza deasupra, inca o felie de bacon, sos BBQ, 2 felii de rosii si se pune chifla capac. Se securizeaza burgerul cu doua bete de frigarui si se taie in jumatate.

Burger American cu Baz

  • Se serveste cu cartofi prajiti si extra sos BBQ.

Burger American cu Baz

  • Stiu ca poate parea putin cam multa munca, dar credeti-ma ca merita.

Burger American cu Baz

Pofta mare!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

2 Responses to Burger American cu Baz

  1. Mickey

    HHIS I should have thgouht of that!

    • Camelia Juganaru

      You should have thought of what?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *