Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Hello my dears! M-am gandit ca acum cat e frig am putea sa ne bucuram impreuna de un Bulz cu Branza de Burduf, Oua si Carnati. Am incercat sa ma documentez despre diferentele dintre bulzul moldovenesc si cel ciobanesc si am ajuns la concluzia ca e aceeiasi mamaliga. Din pacate nu am gasit prea multe povesti despre bulz, daca aveti voi informatii suplimentare va rog sa le impartasiti cu mine.

Par sa existe doua variante de a face bulzul, in forma rotunda asa cum l-am facut eu, sau in straturi intr-o strachina la cuptor.

Prezentare video Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

By February 10, 2018

Din cate inteleg varianta de bulgare pare mai autentica pentru ca saracii ciobani nu aveau ei la stana cuptoare si vase ceramice. De fapt cred ca din lipsa de ustensile a aparut si bulzul asta. Era foarte convenabil sa pregatesti o mancare din ingrediente care rezista mult timp. Malai, apa, sare si branza de la stana. Toate cumva ambalate si aruncate direct in jar pentru ca bulgarele de mamaliga sa se rumeneasca si branza sa se topeasca in interior. Vai ce pofta mi s-a facut!

Si noua si ciobanilor ne mai trebuie o tigaie in care sa si prajim oul si carnatii.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Facem mai intai mamaliga:

  • Intr-un tuci sau o cratita mai inalta se pune apa la fiert impreuna cu sarea.
  • Cand da in clocot se adauga malaiul in ploaie si se amesteca bine de tot cu telul.
  • Dupa ce se ingroasa schimbati telul cu o lingura de lemn.
  • Fierbem mamaliga la foc timp timp de 10 minute amestecand constant.
  • Se rastoarna pe un tocator si se acopera cu un prosop de bucatarie pentru a nu forma crusta.

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Umplutura:

  • Branza se sfarama cu furculita si se condimenteaza cu piper si boia de ardei iute. Se amesteca bine si se modeleaza in bile care se pun la frigider pentru 10 minute.
  • Se iau bucati de mamaliga cam cat un pumn si se framanta usor. Se aplatizeaza intr-un disc, se pune in mijloc ghemotocul de branza si se acopera bine cu mamaliga.

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

  • Se strange usor si se formeaza in felul acesta toate bucatile de bulz.

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

  • Din cantitatile folosite am obtinut 4 portii generoase de bulz.
  • Se incinge un gratar de aragaz si se unge cu putin ulei. Se pun ghemotoacele de bulz si se lasa pana se rumenesc. Trebuie sa le lasati cam 7-8 minute pe fiecare parte pentru ca branza de la mijloc sa se topeasca.

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

  • Intr-o tigaie se rumenesc carnatii, baconul si se prajeste oul.

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Pofta mare!

Pentru mai multe retete traditionale intrati aici.

Pentru mai multe retete de mancare gatita intrati aici.

Placinte Romanesti umplute cu Branza Telemea, Marar si Ceapa Verde Tuslama de Burta

Ciorba de Afumatura cu Varza Murata Mancare de Praz cu Masline

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

  1. Elena

    Când rămân în pană de idei și nu mai știu ce să gătesc, întru la tine pe blog și am rezolvat problema.
    Succes în continuare.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti plac retetele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *