Bulgur cu legume

Salutare! Bulgurul cu legume este un preparat foarte satios. Poate fi servit ca garnitura sau ca fel principal in meniurile vegetariene. Acest bulgur nu este un ingredient foarte comun pe la noi fiind foarte des intalnit in bucatariile arabe.

Dar ce este acest bulgur poate va intrebati? Este un amestec de boabe de grau macinate mare, des intalnit in bucatariile din Europa, Asia si Orientul Mijlociu. Este foarte similar orezului alb sau cuscus-ului, dar are un aport mai mare de vitamine, proteine si minerale.

Prezentare video Reteta de Bulgur cu legume

Bulgur cu legume

By March 15, 2015

Bulgurul se gateste prin inmuiere in apa calda cu adaos de suc de rosii sau supa de oase, timp de 30 de minute - 1 ora.

Eu am ales sa il gatesc pe foc impreuna cu cateva legume. Ceea ce am facut eu aici e mai mult o garnitura vegetariana. Daca doriti ca bulgurul sa fie mai satios puneti mai multe legume si chiar tot soiul de nuci si seminte.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Bulgur cu legume

  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa alba, ardeiul si partea alba din ceapa alba, toate tocate marunt. Se calesc 7 minute pana se inmoaie.

Bulgur cu legume Bulgur cu legume Bulgur cu legume

  • Se adauga bulgurul si se caleste in ulei timp de 2 minute.

Bulgur cu legume Bulgur cu legume Bulgur cu legume Bulgur cu legume Bulgur cu legume

  • Apoi se adauga o masura si jumatate de apa (masurata cu masura cu care ati masurat bulgurul), sucul de rosii, piper, zahar si sare.
  • Se lasa pe foc, acoperit cu un capac, timp de 15-20 de minute, pana cand bulgurul absoarbe toata apa si este foarte bine fiert.

Bulgur cu legume Bulgur cu legume Bulgur cu legume

  • Mai adaugati apa dupa caz daca bulgurul ramane prea sec sau nu este suficient de fiert.

Bulgur cu legume

  • La final se adauga menta si ceapa verde si se lasa acoperit timp de 15 minute inainte de servire.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(9 votes, average: 4.56 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *