Bulete de cascaval

Buna ziua dragilor! Astazi o sa prezint una dintre cele mai clasice retete de aperitiv. Bulete de cascaval. Acest preparat este omiprezent pe bufeturile suedeze de la tot felul de evenimente si pe mese festive.

Aceste bulete sunt printre cele mai simple aperitive. Oarecum similare cu cascavalul pane. Desi sunt destul de populare nu pot sa zic ca am mancat bulete alt undeva decat la evenimente. Daca si voua va plac aceste bulete urmati reteta de mai jos pentru cele mai pufoase bulete de cascaval.

Reteta video Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

By March 6, 2016

Exista mai multe variante de bulete de cascaval. Se pot face cu sos Bechamel asa cum este reteta de mai jos sau formand un aluat cu faina si branza rasa sau cu cartofi rasi. Depinde cum va plac.

Eu pana acum am facut doar cu sos Bechamel, deci nu stiu cum sunt cele cu cartofi.

Buletele se fac foarte usor amestecand sosul bechamel cu cascava sau branza (la alegere) rasa. Apoi se formeaza bulete care se dau prin faina, oua si pesmet si se prajesc.

Eu am facut aceste bulete cu cascaval si cu branza telemea, dar puteti sa le faceti cu orice fel de branza tare sau moale cum este emmentalerul, gouda sau altele.

Eu am ales sa servesc aceste bulete cu un sos iaurt cu maioneza, mustar Dijon si ceapa verde. Este delicios!

Ingredients

Instructions

Bulete de cascaval

  • Buuunnnn mai intai facem sosul Bechamel. Intr-o cratita cu baza groasa se incinge untul. Se adauga faina si se amesteca pana cand se ingroasa. Se adauga laptele fierbinte si se desface faina. Se amesteca bine mai intai cu lingura si apoi cu un tel pana cand sosul se leaga. Se amesteca cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Bulete de cascaval

  • Dupa ce este grosut se condimenteaza cu sare, piper si se mai lasa cateva secunde pe foc. Aveti grija sa nu se ingroase prea tare.

Bulete de cascaval

  • Sosul Bechamel se lasa sa se tempereze putin si se adauga peste el cascavalul si branza rase si pesmetul. Se omogenizeaza foarte, foarte bine compozitia.
  • Apoi se pregateste crusta. Se pun in trei farfurii diferite pesmetul, faina si ouale batute cu un praf de sare.

Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

  • Din compozitia de bulete se formeaza mici bile care se dau pe rand prin faina, prin ou si prin pesmet. Se formeaza in felul acesta toate buletele.

Bulete de cascaval (6)

Bulete de cascaval

  • Se prajesc in ulei incins timp de 2-3 minute. Trebuie sa le intoarceti destul de repede astfel incat sa nu se desfaca si sa ramana rotunde si frumoase.

Bulete de cascaval

  • Se scot pe farfurii acoperite cu prosoape de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de grasime. Se lasa sa se raceasca putin si se servesc.

Bulete de cascaval

Se pregateste sosul:

  • Maioneza se amesteca cu iaurt grecesc, suc de lamaie, mustar Dijon si ceapa verde. Puteti adauga si putin piper daca vreti.

Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

  • Buletele de cascaval se servesc impreuna cu sosul acela delicios.

Bulete de cascaval

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.

Chiftele cu sfecla rosie si branza feta Placinta cu branza feta si spanac

Bruschete cu vinete Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *