Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide. Un desert delicios, de casa. Este o budinca cu taitei, branza de vaci si stafide. Este un desert pe care mama il face destul de des pentru ca este usor de facut si foarte gustos. Perfect pentru cei mici si pentru cei mari.
Prezentare video Budinca de Taitei cu Branza de Vaci si Stafide
Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

In aceasta reteta am folosit taitei lati, tagliatelle, dar puteti folosi si din cei subtiri. Cel mai tare ar fi daca ati face-o cu taitei de casa, se observa diferenta. Credeti-ma!
Am folosit branza de vaci pe care am amestecat-o cu smantana, oua, stafide dulci si delicioase. Am aromat cu esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie si coaja de portocala. Desigur puteti folositi orice arome doriti.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 35 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- taitei - 250 grame
- branza de vaci - 350 grame
- oua - 3 bucati
- stafide - 100 grame
- zahar - 200 grame
- smantana - 100 grame
- coaja de portocala - de la 1/2 bucata
- coaja de lamaie - de la 1/2 bucata
- esenta de vanilie - 1 fiola
- esenta de rom - 1 fiola
Instructions
- Taiteii se fierb conform indicatiilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare, timp de 4 minute. Apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.
- Peste stafide se pune esenta de rom si un pic de apa calda. Le lasam asa sa se hidrateze si sa se aromeze pana cand este momentul lor.
- Ouale se bat bine cu un praf de sare si se amesteca treptat cu zaharul. Amestecati pana cand zaharul se topeste.
- Peste oua se adauga coaja de lamaie si de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.
- Se adauga branza si smantana si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga si stafidele (scurse in prealabil) in compozitie.
- Se pregateste un vas de jena/tava care se unge cu unt.
- Taiteii se pun in vas, se adauga crema de branza si se amesteca bine.
- Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand este inchegata si rumenita deasupra.
- Se lasa sa se raceasca putin si apoi se serveste.
Pofta mare dragilor!
Pentru mai multe deserturi delicioase intrati aici.
Leave a Reply