Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide. Un desert delicios, de casa. Este o budinca cu taitei, branza de vaci si stafide. Este un desert pe care mama il face destul de des pentru ca este usor de facut si foarte gustos. Perfect pentru cei mici si pentru cei mari.

Prezentare video Budinca de Taitei cu Branza de Vaci si Stafide

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

By January 8, 2016

In aceasta reteta am folosit taitei lati, tagliatelle, dar puteti folosi si din cei subtiri. Cel mai tare ar fi daca ati face-o cu taitei de casa, se observa diferenta. Credeti-ma!

Am folosit branza de vaci pe care am amestecat-o cu smantana, oua, stafide dulci si delicioase. Am aromat cu esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie si coaja de portocala. Desigur puteti folositi orice arome doriti.

Ingredients

Instructions

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Taiteii se fierb conform indicatiilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare, timp de 4 minute. Apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.
  • Peste stafide se pune esenta de rom si un pic de apa calda. Le lasam asa sa se hidrateze si sa se aromeze pana cand este momentul lor.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Ouale se bat bine cu un praf de sare si se amesteca treptat cu zaharul. Amestecati pana cand zaharul se topeste.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Peste oua se adauga coaja de lamaie si de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Se adauga branza si smantana si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga si stafidele (scurse in prealabil) in compozitie.
  • Se pregateste un vas de jena/tava care se unge cu unt.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Taiteii se pun in vas, se adauga crema de branza si se amesteca bine.
  • Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand este inchegata si rumenita deasupra.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide

  • Se lasa sa se raceasca putin si apoi se serveste.

Pofta mare dragilor!

Pentru mai multe deserturi delicioase intrati aici.

Placinta cu visine Placinta cu branza

Papanasi moldovenesti Cornulete cu marmelada si rahat

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *