Budinca de ciocolata

Budinca de Ciocolata. Dragii mei cine ar fi crezut ca e asa de usor de facut o budinca? Si ca mai contine si ciocolata? Zau! Prea multe persoane din jurul meu cumpara budinca la plic, creme instant, baze pentru torturi etc. Stiu ca sunt usor de facut, ieftine si la indemana, dar contin un milion de prostii. De ce sa cumparam un preparat care a fost deconstruit, deshidratat, pulverizat si apoi ambalat intr-un plic cand am putea sa facem chiar noi preparatul respectiv de la zero, fara prea mult efort, cunoscand toate ingredientele si fara sa fie o mare cheltuiala.

Budinca de ciocolata este exemplul perfect. Se poate face in 15 minute din ingrediente adevarate. Este perfecta si pentru cei mici pentru ca este facuta in casa. Nu stiu ce credeti, dar eu nu i-as da copilului meu budinca la plic si nu va sfatuiesc nici pe voi sa o faceti. Mai bine o preparati in casa super repede. V-am convis nu-i asa?

Prezentare video Budinca de Ciocolata

Budinca de ciocolata

By November 10, 2015

Pentru acesta budinca am folosit smantana, lapte, cacao, ciocolata, esente, doua galbenusuri si un pic de amidon care sa ofere consistenta specifica. Nu e nimic exotic aici.

In feluri similare se pot face si budinca de vanilie, cu pastaie de vanilie sau budinca de capsuni care chiar sa aiba gust de capsuni, nu doar sa para ca a stat langa capsuni.

Am facut aceasta reteta la sugestia unei persoane care imi urmareste blogul si ma bucur tare mult ca i-am urmat ideea pentru ca mi-a iesit o budinca delicioasa! Sper sa o faceti si voi si sa nu mai cumparati niciodata chestii la plic (in afara de ceai).

Ingredients

Instructions

Budinca de ciocolata

  • Intr-un bol se amesteca amidon, cacao si un praf de sare. Se incorporeaza smantana lichida.

Budinca de ciocolata

  • Se adauga cele doua galbenusuri si se amesteca bine.

Budinca de ciocolata

  • Intr-o craticioara cu fundul gros se pun laptele si zaharul. Se lasa la foc potrivit pana cand laptele ajunge la punctul de fierbere.
  • Laptele fierbinte se adauga treptat peste compozitia de cacao si se amesteca bine.

Budinca de ciocolata Budinca de ciocolata

  • Compozitia asta reunita se pune inapoi in cratita pe care ati folosit-o pentru incalzitul laptelui si se pune pe foc.
  • Se lasa la foc mic pana cand da in clocot si se ingroasa. Ar trebui sa dureze cam 2 minute din momentul in care a dat in clocot. Va sfatuiesc sa folsiti un tel astfel incat sa nu faca cocoloase.

Budinca de ciocolata Budinca de ciocolata

  • Dupa ce are consistenta de budinca se adauga esenta de rom, ciocolata maruntita si se mai lasa pe foc cateva secunde pana cand ciocolata se topeste si compozitia este omogena.

Budinca de ciocolata

  • Se lasa un pic sa se tempereze si apoi se serveste cu ciocolata rasa deasupra sau fructe.

Budinca de ciocolata (9)

Pofta mare!

Tips&Trics

  1. Din cantitatile de mai sus am facut budinca pentru 6 pofticiosi.
  2. Daca nu serviti toata budinca imediat sau mai ramane va sugerez sa o puneti intr-un bol sau o caserola si sa puneti peste ea folie de plastic alimentara. Trebuie sa puneti folia chiar peste budinca, in contact cu ea astfel incat sa nu se formeze pojghita aceea groasa care se formeaza in general la cremele cu amidon dupa racire.

Pentru mai multe retete de deserturi delicioase intrati aici.

Amandina Cheesecake cu ciocolata

Briose cu ciocolata Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 4.43 out of 5)
Loading...

4 Responses to Budinca de ciocolata

  1. Miron Ioana Diana

    Particip!Miron ioana diana

  2. Czinege Ioan Cristian

    Particip! Czinege Ioan Cristian

  3. Mihalea dana

    O reteta deosebita

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *