Bruschete cu vinete

Buna ziua dragilor! Dupa cum v-am mai spus pasiunea mea pentru vinete este in floare (si probabil ca o sa va mai zic pana cand ultima vanata va disparea de pe piata). Alaturi de pasiunea pentru vinete mai este si pasiunea pentru carti de bucate si noul hobby cu farfurii (despre asta alta data).

Mi-am achizitionat recent cartea de bucate a lui Jamie Oliver: Cu Jamie in Italia si Doi Italieni cu bun gust Gennaro Contaldo si Antonio Carluccio. Amandoua sunt superbe! Probabil ar trebui sa le cititi cu burta plina, altfel sunteti pur si simplu masochisti.

In cartea lui Jamie am vazut aceasta reteta de Brushete cu Vinete pe care am incercat-o deja de cateva ori si am zis ca trebuie neaparat sa v-o arat si voua!

Prezentare video Reteta de Bruschete cu Vinete

Bruschete cu vinete

By August 9, 2015

Bruschetele sunt preparate servite la aperitiv care se fac cu diferite toppinguri. Eu am mai facut cu rosii si busuioc. Puteti sa mai faceti cu masline, cu anghinare, cu sardine sau file de ansoa.

Varianta asta cu vinete este foarte savuroasa. Trebuie sa folositi paine taraneasca de preferinta, in nici un caz paine toast. Practic feliile de vanata se coc, se combina cu un sos usor si se servesc pe paine prajita.

Foarte simplu!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Bruschete cu vinete

  • Vanata se taie in felii subtiri. Eu am taiat-o in rondele. Daca puteti sa o taiati pe lungime ar fi mai bine, iese totul mai aspectuos. O mandolina sau un feliator este ideal pentru operatiunea asta!

Bruschete cu vinete

  • Se incing doua grill-uri de aragaz (sau unul, sau cel mai bine un gratar afara) si se coc feliile de vanata cate 5 minutepe fiecare parte pana cand se inmoaie. Trebuie sa le coaceti bine pentru ca altfel raman crude si textura de vanata cruda nu este cea mai grozava.

Bruschete cu vinete

  • Tot pe gratar rumeniti si feliile de paine pe ambele parti. La mine a mers mai repede pentru ca am avut doua grill-uri.
  • Intre timp facem doua sosuri: usturoiul pisat se freaca cu sare si cu jumatate din cantitatea de ulei de masline. Cu aceast amestec se ung feliile de paine.

Bruschete cu vinete Bruschete cu vinete

Bruschete cu vinete

  • Patrunjelul se condimenteaza cu sare, piper, se amesteca cu ulei de masline, otet si menta rupta in bucatele mici. Otetul ii ofera un gust dulceag acid. Acesta este amestecul pentru vinete.
  • Feliile de vanata se pun toate intr-un bol si se pune peste ele sosul cu patrunjel. Se amesteca bine si se lasa vinetele sa se odihneasca timp de 5 minute.

Bruschete cu vinete Bruschete cu vinete

Bruschete cu vinete

  • Feliile de paine se taie in jumatate si se pune pe ele cate putin ulei de masline aromat cu usturoi.
  • Deasupra se aranjeaza cateva felii de vanata si se servesc.

Bruschete cu vinete

Pofta mare!

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *