Briose de Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

Salutare dragilor! Continuam seria retetelor delicioase de Halloween! Astazi Briose de Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen. Sunt niste briose delicioase cu crema de ciocolata pe care le decoram cu o glazura de ciocolata care arata ca o panza de paianjen. Sunt foarte usor de facut si daca respectati cativa pasi o sa va iasa super.

Apropo de reteta de Halloween sunt sigura ca o sa va impresionati invitatii, familia si mai ales pe cei mici daca le faceti Fursecuri Degete de Vrajitoare.

Prezentare video Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

Briose de Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

By October 29, 2016

Practic facem o compozitie simpla de briose. Ceea ce este special la aceste briose este glazura lucioasa, care arata ca o panza de paianjen. Pentru asta am glazurat briosele cu glazura de baza, ciocolata alba sau neagra, alternand briosele. Apoi am pus in doua posuri ciocolata alba si neagra, topita. Pe fiecare briosa am facut, folosind ciocolata in culoarea opusa fata de baza, cerculete pe care ulterior, folosind o scobitoare, le-am unit formand o panza de paianjen.

In urma testelor am observat ca ciocolata alba nu este foarte buna pentru a obtine o glazura omogena, sau cel putin cea care mi-a trecut mie prin mana. De aceea va recomand ca la briosele pe care faceti baza alba sa dati doua straturi de ciocolata alba inainte de a decora cu ciocolata neagra. De asemenea este important sa lasati putin sa se raceasca ciocolata baza pentru ca in felul aceasta va fi mai definita panza de paianjen.

Daca v-ati jucat cam mult cu ciocolata si a devenit greu de intins si de folosit va trebui sa o mai incalziti inca o data.

Ingredients

Instructions

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Cele 50  de grame de ciocolata se pun intr-un bol impreuna cu untul si laptele si se pun in cuptorul cu microunde. Se tin cateva minute pana cand ciocolata se topeste si se amesteca totul bine pana cand se obtine o compozitie omogena.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Intr-un alt bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Intr-un alt bol se bate oul impreuna cu un praf de sare. Se aduga smantana si se amesteca.
  • Peste amestecul de ingrediente uscate de mai sus se adauga ciocolata topita si smanatana amestecata cu ou si se omogenizeaza totul foarte bine.

briose-cu-ciocolata-cu-glazura-panza-de-paianjen-4

  • Compozitia pentru briose se imparte in 12 forme sau intr-o tava pentru briose.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Cand briosele sunt gata se lasa putin sa se raceasca in cuptor, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet si se scot din forma.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Separat se topeste ciocolata alba si ciocolata alba in doua boluri diferite, in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Ciocolata topita se pune in doua posuri cu orificiu foarte mic.

Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

  • Pe fiecare briosa se pune un strat de ciocolata alba/ neagra si se lasa sa curga usor pe margini. Folosind ciocolata de culoare opusa se deseneaza cateva cercuri pe briosa care apoi, folosind o scobitoare, se unesc formand panza de paianjen. Trebuie sa lucrati destul de repede pentru ca ciocolata sa nu se intareasca.
  • Decorati in felul acesta toate briosele si lasati glazura sa se stabilizeze inainte de a servi briosele.

Pofta mare si Halloween infricosator!

Pentru mai multe retete de Halloween intrati aici.

Fursecuri Degete de Vrajitoare Cum se sculpteaza un Dovleac de Halloween

Tacos cu carne de vita Cheesecake cu capsuni

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *