Salutare dragilor! Cum stati cu pregatirile de sarbatori? Eu am pregatit deja carnatii si sper ca azi sa mergem dupa brad. E bine totusi ca fac carnati doar o data pe an pentru ca am timp sa uit de la un an la altul cat de migaloasa e toata operatiunea. Anii trecuti am facut carnati de 2 ori pentru ca i-am terminat pe cei din prima tura anul asta am zis sa fac doar o singura data. Am facut vreo 15 kg de carnati care mi-au mancat vreo 2 zile. Ei bine au iesit tare buni si acum este momentul sa ma concentrez pe altceva cum ar fi aperitivele pentru masa festiva.
Prezentare video Brad aperitiv cu Spanac si Mozzarella
Brad aperitiv cu Spanac si Mozzarella

Am tot vazut pe net reteta asta de brad aperitiv si am zis sa v-o arat si voua pentru ca e un aperitiv usor de facut si mai ales in spiritul sarbatorilor.
Aveti nevoie de aluat de foietaj (nu spun la nimeni daca e de cumparat shhhhhh) rosii cherry si o umplutura de spanac, oua, crema de branza si mozzarella. Puteti sa folositi si alta umplutura daca nu va place spanacul. Dar un brad cu globuri din rosii cherry si umplutura verde e fix ce trebuie.
Spor la treaba!
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 25 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- aluat de foietaj - 400 grame
- rosii cherry - cateva bucati
- spanac - 200 grame
- oua - 3 bucati
- smantana lichida - 150 ml
- crema de branza - 200 grame
- mozzarella - 150 grame
Instructions
- Amestecam creama de branza, smantana lichida, ouale si mozzarella.
- Adaugam spanacul scurs bine de apa daca-i din cel congelat si amestecam.
- Intindem usor aluatul de foietaj cu un sucitor.
- Peste aluat punem o farfurie mare rotunda si taiem un cerc perfect urmand linia farfuriei.
- Punem umplutura in centrul cercului de aluat si ii dam o forma triunghiulara.
- Apoi trebuie sa taiem fasii de aluat, sa decupam cercuri in care sa punem rosii cherry, sa le aranjam la marginile bradului si sa suprapunem fasiile de aluat in spic peste umplutura. Va sugerez sa va uitati la video pentru a intelege exact.
- Dupa ce am impletit bine aluatul ungem blatul cu ou batut.
- Il coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana se rumeneste frumos.
- Il servim caldut cu multa pofta!
Pofta mare si Sarbatori Fericite!
Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.
Pentru toate retetele de sarbatori intrati aici.
Leave a Reply