Salutare dragilor! Este momentul perfect sa va prezint reteta mea de Bors Taranesc de Pui. Cred ca stiti deja ca ma ocup de crescut gaini si pui la noi in curte. Este o pasiune generata de dorinta de a manca carne de buna calitate, plus ca imi plac gainile. De cand fac activitatea asta am invatat sa valorific toate bucatile care provin de la pui. Din piept, pulpe si aripi fac mancare, iar din spinari, gaturi, cap si picioare, supe, borsuri si stockuri de pui. Din punctul meu de vedere pentru ca o zeama de carne sa fie gustoasa este nevoie sa folosim cat mai multe oase. Nu cred ca se poate face o zeama gustoasa dintr-un piept de pui.
Prezentare video Bors Taranesc de PuiĀ
Bors Taranesc de Pui

Deci pentru acest bors am folosit spinari de pui si, pentru ca voiam si ceva carne, am fiert si doua pulpe micute. In materie de legume am folosit rosii proaspete, morcovi, telina, ardei, radacina de patrunjel si de pastarnac, ceapa si ardei. Am acrit zeama cu bors, ca de aia se cheama bors, si am aromat cu leustean. Am dres ciorba cu ou batut si asta a fost tot. Am obtinut un bors gustos si satios.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 60 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- spate de pui - 5 bucati
- pulpe de pui - 2 bucati
- rosii - 3 bucati
- morcovi - 2 bucati
- telina - 1 bucata
- ardei galben - 1 bucata
- radacina de patrunjel - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- pastarnac - 1 bucata
- bors - 500 ml
- oua - 2 bucati
- leustean - 1/2 legatura
- sare - dupa gust
Instructions
- Separam pulpa inferioara de cea superioara. Le punem impreuna cu spinarile in 3.5 litri de apa. Punem la fiert la foc potrivit si fierbem timp de 35 de minute, daca e pui de comert, si timp de 1 ora daca e pui de curte. Pe masura ce se formeaza spuma o adunam cu mare grija.
- Dupa ce carnea se desprinde de pe oase inseamna ca este fiarta suficient si ca o putem scoate din oala cu o spumiera. Lasam bucatile de pui sa se raceasca.
- Adaugam legumele tocate marunt si le lasam sa fiarba timp de 20 de minute.
- Scoatem carnea de pe oase. Mie nu imi place sa las bucati mari de carne cu oase in ciorba asa ca prefer sa pun doar carnea, fara oase.
- Punem bucatile de pui inapoi in oala.
- Separat intr-o cratita dam in clocot borsul. Facem treaba asta pentru ca borsul sa fie la aceeiasi temperatura cu restul lichidului din oala.
- Dupa ce este fiert il adaugam in oala si lasam sa fiarba 5 minute inainte de a adauga rosiile (oparite, curatate de pielita si tocate marunt).
- Dupa 10 minute condimentam cu sare dupa gust si mai lasam 5 minute inainte de a gusta.
- Batem cele doua oua cu un praf de sare. Oprim focul la bors si adaugam ouale in fir subtire si amestecam pentru a obtine zdrente de ou.
- La final adaugam leusteanul tocat marunt si servim cu ardei iute, smantana sau ceapa verde.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de ciorbe si supe intrati aici.
Pentru mai multe retete cu pui intrati aici.
Leave a Reply