Salutare mancatorilor de ciocolata! Am cea mai tare chestie astazi……….drum rollll…….Bomboane Ferrero Rocher. Sa va explic cum am ajuns la reteta asta. Am vrut sa fac tort Ferrero Rocher, pe care l-am si facut si o sa il vedeti in continuare, si pe tortul asta se pun faimoasele bomboane. 3 mega imageuri mai tarziu, un kaufland si un metro, nu aveam bomboanele minune, cred ca nu se mai gasesc sau ceva. M-am panicat un pic, apoi enervat apoi m-a lovit…………….daaahhhh sunt blogger culinar ce naiba, pot sa le fac chiar eu. Asa ca this is it. Bomboane Ferrero Rocher facute in casa, cu alune, chestii crocante si muuulta ciocolata. Sunt bestiale!
Prezentare video Bomboane Ferrero Rocher
Bomboane Ferrero Rocher

Nu stiu daca stiti, dar bomboanele si trufele facute in casa sunt printre cele mai usoare chestii. Aveti nevoie de foi de napolitana, ciocolata, alune de padure si alune de nepadure, sau de unde or fi alunele normale, multa nutella si inca alte alune pentru decor.
Practic toate ingredientele se maruntesc, se amesteca, se modeleaza si se tin la rece.
Ingredients
- foi lica - 100 grame
- ciocolata cu lapte - 200 grame
- alune - 200 grame
- alune de padure - 50 grame
- nutella - 300 grame
- Pentru decor
- alune - 100 grame
Instructions
- In doua tigai diferite se rumenesc alunele de nepadure si alunele de padure, timp de 7-8 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
- Alunele de padure se curata de coaja.
- In bolul robotului de bucatarie se pun foile de napolitana maruntite si se transforma in firmituri.
- Se maruntesc si alunele de nepadure. Mare parte din ele se pun peste firmiturile de napolitana si cateva se opresc pentru decor.
- Nutella se adauga peste alune si napolitane si se omogenizeaza cu mana chiar daca va murdariti in ultimul hal. Compozitia este gata atunci cand isi pastreaza cat de cat forma si pare ca se poate modela in bomboane. Compozitia se tine la frigider pentur 10 minute.
- Ne apucam sa formam bomboanele cu mainile unse cu ulei de floarea soarelui sau de cocos. Luam din compozitie, o aplatizam putin, punem o aluna de padure la mijloc si o invelim cu compozitie.
- Cele 25 de bomboane grasune care au rezultat se pun la congelator pentru 20 de minute.
- Intre timp se topeste ciocolata pe baie de abur.
- Se trec bomboanele prin ciocolata topita si apoi prin nuci sfaramate.
- Se tin la frigider pana se intareste glazura si apoi se savureaza cu multa pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de dulciuri intratri aici.
Leave a Reply