Bomboane de ciocolata

Salutare! Va spuneam in postarea anterioara ca am mai pregatit o reteta perfecta pentru Ziua Indragostitilor sau Dragobete. Bomboane de ciocolata de casa umplute cu gem de capsuni si merisoare uscate.

Aceste bomboane pot fi surpriza ideala pentru cei dragi. Puteti sa le umpleti cu nuci, alune, fistic, stafide, ciocolata alba, fulgi de ardei iute, sau orice altceva doriti voi.

Prezentare video Reteta de Bomboane de Ciocolata

Bomboane de ciocolata

By February 8, 2015

Se fac foarte usor. Aveti nevoie de ciocolata, un pic de unt, umplutura si forme de bomboane de ciocolata.

Eu am cumparat formele pentru bomboane de la mult iubitul magazin suedez. Daca nu aveti forme de bomboane eu cred ca puteti sa le faceti si in forme pentru cuburi de gheata. Nu vor fi asa de aspectuoase, dar veti reusi sa le faceti.

De asemenea puteti sa le faceti si din ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau alt fel.

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 20 minutes Yield : 12

Ingredients

  • ciocolata - 240 grame, neagra
  • unt - 20 grame
  • Pentru umplutura
  • gem - 30 grame, de capsuni
  • merisoare - cateva bucati, uscate

Instructions

Bomboane de ciocolata

  • Ciocolata se rupe in bucatele mai mici si se pune intr-un bol de sticla/plastic.

Bomboane de ciocolata Bomboane de ciocolata

  • Se pune la fiert o oala cu apa si se lasa pana da in clocot.
  • Bolul cu ciocolata se pune peste oala cu apa fiarta. Ar fi bine sa verificati inainte daca diametrul bolului se potriveste cu diametrul oalei.
  • Ciocolata se topeste practic pe baie de aburi. Amestecati in ciocolata pana cand aceasta devine lichida si omogena. Se adauga untul si se omogenizeaza compozitia.
  • Cand ciocolata este topita se pune bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apa se pune din nou la fiert pentru a fii fierbinte.
  • Dupa cele 10 minute ciocolata se topeste din nou pe baie de abur. Acest procedeu are rolul de a stabiliza termic ciocolata astfel incat bomboanele sa nu se topeasca intre degete atunci cand le mancati.
  • Folosind o lingurita, puneti cate putina ciocolata topita in fiecare forma de ciocolata. In acest timp ciocolata se tine in continuare pe baia de aburi.

Bomboane de ciocolata Bomboane de ciocolata

Bomboane de ciocolata

  • Scuturati un pic formele de bomboane astfel incat ciocolata sa se niveleze.
  • Puneti cate o merisoara uscata sau cate un pic de gem de capsuni in fiecare forma de bomboana. Acum imi dau seama ca dulceata de visine ar fi fost, poate mai potrivita.
  • Folosind o spatula umpleti pana la capat formele de bomboane. Inlaturati, folosind spatula, excesul de ciocolata.

Bomboane de ciocolata Bomboane de ciocolata

  • Se umplu in felul acesta toate formele de ciocolata.
  • Se pun in congelator pentru 15-20 de minute pentru a se intari.

Bomboane de ciocolata Bomboane de ciocolata

  • Se scot din forme si se savureaza.

Bomboane de ciocolata

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *