Bezele Colorate

Salutare dragii mei! Duminica am avut pofta de ceva dulce si daca tot imi ramasesera galbenusuri de la maioneza de casa am zis sa fac niste bezele. Mama mea face deseori bezele cand are albusuri ramase de la maioneza pentru salata de boeuf.

Stiati ca albusurile ramase se pot congela fara a-si pierde proprietatile?

Prezentare video Bezele Colorate

Bezele Colorate

By May 9, 2017

Bezelele sunt printre cele mai simple deserturi. Acestea se fac cu albusuri batute spuma la care se adauga o cantitate exacta de zahar pudra sau tos (la fiecare albus se folosesc 50 de gr zahar pudra). Zaharul pudra se dizolva mai repede si astfel obtinem mai rapid compozitia pentru bezele.

Exista trei tipuri de bezele:

  • Bezea frantuzeasca - albusurile se bat la rece si se amesteca cu zahar, apoi compozitia obtinuta se coace la cuptor. Exact reteta pe care o folosesc eu azi.
  • Bezea elvetiana - albusurile se bat la bain marie pentru pasteurizare si dupa amestecarea cu zahar nu este neaparat necesara coacerea
  • Bezeaua italiana - albusurile se bat tot la cald, dar de data aceasta cu un sirop de zahar fierbinte care asigura pasteurizarea albusurilor

Si acum haideti sa vedem cum obtinem bezelele perfecte!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Bezele Colorate

  • Toate ustensilele implicate in compozitia de bezea trebuie sa fie foarte curate si degresate. Le puteti degresa cu suc de lamaie sau otet.
  • Se pun albusurile in bolul mixerului impreuna cu un praf de sare. Se bat bine pana cand se umfla si se transforma intr-o spuma care nu curge din bol.

Bezele Colorate

  • Se adauga apoi zaharul pudra treptat, lingura cu lingura, si se omogenizeaza bine inainte de a adauga o noua lingura de zahar.
  • Adunati compozitia de pe marginile bolului cu o spatula, insistand la baza bolului astfel incat tot zaharul sa fie bine omogenizat.

Bezele Colorate

  • Bezeaua este gata atunci cand compozitia este omogena, lucioasa si nu curge din bol.
  • Daca nu folositi colorant in momentul acesta puteti sa formati bezele cu lingurita, cu o punga de plastic taiata la un colt sau cu pos si dui.
  • Daca folositi colorant luati o punga sau un pos si in interiorul ei/lui trasati cateva linii de colorant in culori diferite, pe toata lungimea pungii sau a posului.

Bezele Colorate

  • Apoi se formeaza bezele pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dupa ce le-ati format va sugerez sa le neteziti varfurile pentru ca acelea se ard primele.

Bezele Colorate

  • Bezelele se coc in cuptorul incins la 110 grade timp de 90 de minute sau pana cand bezelele sunt tari la exterior. Daca vi se pare ca se maronesc reduceti temperatura.

Bezele Colorate

  • Nu deschideti usa cuptorului in prima jumatate de ora astfel incat bezelele sa nu se crape.

Bezele Colorate

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Chec Zebra Cake Pops

Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat Tort de ciocolata

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *