Bastonase de Dovlecei cu Parmezan si Sos de Iaurt

Salutare dragilor! Asa-i ca va place ca’s mai activa pe blog? Stiam eu! Astazi, dupa ce tocmai am terminat de mancat, impreuna cu R., o delicioasa shaorma de casa, e cazul sa fiu usor ipocrita si sa va vorbesc despre aperitive/snacks-uri sanatoase. Cam asa sunt aceste bastonase de dovlecei cu parmezan si sos de iaurt. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate a lui Gennaro Contaldo si Antonio Carluccio. Ca idee cartea se numeste “Doi italieni cu bun gust” si este absolut minunata. Te face sa iti doresti mai mult ca oricand sa te teleportezi in Italia.

Cred ca reteta era prezentata de Gennaro si nu mai tin minte exact daca in reteta lui dovleceii erau la cuptor sau erau prajiti. Cert este ca mi s-a parut o reteta care merita incercata. Este foarte usor de facut, super gustoasa, dovelceii sunt minunati si impreuna cu parmezan si sos de iaurt pot fi un aperitiv care sa va scoata din orice impas.

Prezentare video Bastonase de Dovlecei cu Parmezan si Sos de Iaurt