Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

Buna tuturor! E acea perioada a anului in care toate blogurile, site-urile culinare si de social media se umplu cu preparate pentru Craciun si mesele festive specifice. Nici GatesteUsor nu putea sa faca nota discordanta, asa ca astazi va prezint reteta de Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri. In engleza ele se numesc “Cany cane cookies” si denumirea pe care o vedeti in titlu mi s-a parut cea mai apropiata.

Prezentare video Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

By December 3, 2019

Pentru a face fursecurile modelam un aluat fraged din unt, faina si zahar astfel incat sa semene cu celebrele bastonase. Jumatate din aluat se coloreaza cu colorant rosu, iar restul ramane necolorat. Se impletesc frumos, se coc si asa obtineti cele mai interesante fursecuri de Craciun.

Pentru a obtine culoarea rosie intensa eu am folosit un colorant la tub pe care l-am cumparat de la un magazin online specializat in produse de cofetarie, ceea ce va recomand si voua.

Sper sa va placa fursecurile!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Amestecam faina cu praful de copt si sarea.
  • Batem untul moale impreuna cu zaharul la mixer pana cand zaharul se dizolva.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Adaugam esenta de vanilie, oul si mixam.
  • Adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen, dens si usor lipicios.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Impartim aluatul in 2 parti egale.
  • O jumatate o amestecam cu colorant rosu si cealalta jumatate o lasam naturala, necolorata. Punem cele 2 bucati de aluat pentru 30 de minute la frigider.
  • Dupa timpul de repaos la frigider impartim cele 2 bucati de aluat in cate 6 parti egale.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Ne ungem mainile cu ulei si din fiecare bucata de aluat formam un taitel lung si uniform. Trebuie sa fie cam de 20 de cm lungime, dar depinde si de cat de mari vreti sa faceti bastonsele.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Impletim un taitel rosu cu unul necolorat, il mutam pe o tava acoperita cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda in capat astfel incat sa semene cu un bastonas.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Le formam in felul acesta pe toate 6.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Coacem bastonasele in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Nu le lasati foarte mult pentru ca se vor rumeni prea tare si se vor schimba culorile.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

  • Se lasa sa se raceasca pe un gratar si apoi se servesc.

Bastonase de Craciun din aluat de Fursecuri

Pofta mare si Sarbatori Fericite!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Pentru mai multe retete de Craciun intrati aici.

Reni din Bezele Glazurate cu Ciocolata Briose cu Vanilie si Glazura de Unt

Oameni de Zapada din Bezele Cozonac Coronita cu Fructe uscate

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *