Aspic cu legume in coaja de ou

Buna! M-am tot gandit zilele acestea ce retete sa pregatesc pentru apropiatele sarbatori si mi-am dat seama ca blogului ii lipsesc retete de aperitive festive. Unele dintre cele mai populare aperitive sunt ouale umplute, dar eu nu inteleg de ce mai e nevoie si de oua umplute cand de Paste mancam oua constant? Asa ca am gasit o varianta ocolitoare la excesul de oua. Aspic in forma de ou.

Prezentare video Reteta de Aspic cu Legume in coaja de Ou

Aspic cu legume in coaja de ou

By April 1, 2015

Practic ceea ce facem noi aici este un aspic normal doar ca il preparam in coji de oua.
Eu am ales sa il fac cu legume si supa de legume. Puteti sa il faceti si cu cateva fasii de carne sau ton.

Pentru acest preparat aveti nevoie de cateva coji de oua. Cate o coaja de ou pentru fiecare mancacios. Va sugerez sa pastrati cojile de oua din timp, pe masura ce folositi oua la diverse preparate, in functie de numarul portiilor pe care vreti sa le faceti. E mai bine sa le pastrati din timp decat sa va apucati sa spargeti 30 de oua si apoi sa le tineti in frigider.

Folosind varful unui cutit se inteapa usor coaja oului si se strapunge. Apoi cu multa grija se face o gaura suficient de mare astfel incat sa iasa galbenusul din ou si sa intre cu usurinta legumele. Cojile se spala bine cu apa, se usuca si sunt gata pentru a fi folosite.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Aspic cu legume in coaja de ou

  • Intr-un pic de apa cu sare se pun la fiert morcovul si telina. Dureaza cam 20 de minute.
  • Eu nu am folosit telina pentru ca are o aroma destul de puternica si o culoare nu foarte interesanta.
  • Am taiat marunt morcovul fiert si ardeiul rosu.

Aspic cu legume in coaja de ou Aspic cu legume in coaja de ou

  • Gelatina se dizolva in 150 de ml de supa de legume calda, facuta anterior. Se amesteca foarte bine astfel incat sa se dizolve granulele de gelatina.

Aspic cu legume in coaja de ou

  • In fiecare coaja de ou (pregatita ca mai sus) se pun cate o frunza de patrunjel/marar, cateva boabe de porumb, ardei, morcov si mazare. Puteti sa le puneti amestecate sau in straturi. Dupa ce ati umplut oul turnati gelatina pana sus si asezati-l intr-un carton de oua cu gaura in sus.

Aspic cu legume in coaja de ou Aspic cu legume in coaja de ou

Aspic cu legume in coaja de ou Aspic cu legume in coaja de ou

Aspic cu legume in coaja de ou Aspic cu legume in coaja de ou

  • Procedati in felul acesta si apoi lasati ouale sa se inchege in frigider timp de 3-4 ore.

Aspic cu legume in coaja de ou

  • Dupa ce s-au intarit se decojesc cu multa grija si rabdare si se servesc cu multa pofta!

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *