Aripioare de pui in crusta crocanta de lapte batut

Iata-ne ajunsi si la prima reteta din bucataria americana prezentata pe site. Este un preparat specific bucatariei din sudul Americii, care pe vremuri se servea la masa in fiecare duminica.

Prezentare Video Reteta de Aripioare in Crusta Crocanta de Lapte Batut

Aripioare in crusta crocanta de lapte batut

By September 2, 2013

Daca va place puiul Colonelului si vreti sa incercati sa il preparati acasa va invit sa incercati acesta reteta.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Pui crocant cu lapte batut si tarhon 01 Pui crocant cu lapte batut si tarhon 02

Pui crocant cu lapte batut si tarhon 03 Pui crocant cu lapte batut si tarhon 04

  • Aripile de pui se pregatesc in felul urmator: intai se parlesc pentru a elimina penele ramase apoi se taie varful aripiii folosind un cutit ascutit. Se taie cele doua bucati care formeaza aripa, la incheitura, aripa propriu zisa si copanelul. Se dau cu sare si piper pe toate partile.

Taiem aripile Pui in crusta crocanta de lapte batut

  • Se face o marinata din laptele batut, mustarul si tarhonul. Se adauga intr-un castron peste aripile de pui. Se lasa la marinat minim 4 ore, maxim 12 ore.

Marinata Marinata

  • Preincalziti cuptorul la 300 de grade.
  • Pregatiti un castron in care puneti faina. Se scot bucatile de pui din marinata si se dau prin faina pe toate partile.

Pui in crusta crocanta de lapte batut Pui in crusta crocanta de lapte batut

  • Intr-o tigaie incingeti uleiul. Adaugati bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile pana cand crusta devine aurie spre maro. In general dureaza cam 5 min pe fiecare parte, dar difera in functie de bucatile de pui folosite, la pulpe dureaza mai mult pana se patrund. Un sfat: dupa ce ati adaugat puiul in uleiul incins lasati-l un minut-doua sa se prajeasca si apoi dati focul mai mic pentru ca crusta sa nu se arda inainte sa se patrunda puiul.

Pui in crusta crocanta de lapte batut Pui in crusta crocanta de lapte batut

  • Dupa ce ati rumenit in acest fel toate aripile le mai puteti baga la cuptor inca cateva minute pentru a fii siguri ca s-au patruns in totalitate si crusta este crocanta.

Pui crocant cu lapte batut si tarhon

Se servesc impreuna cu cartofi, salata, ketchup, sos de usturoi, maioneza dupa cum va pofteste inima.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.50 din 5 voturi)
Loading...

One Response to Aripioare de pui in crusta crocanta de lapte batut

  1. Diana

    E gustos, seamna foarte mult cu kfc, dar nu e deloc sanatos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *