Aripioare dulci picante in stil asiatic

Buna ziua dragii mei! Aseara cam batea vantul prin frigiderul nostru si am ajuns la concluzia ca trebuie neaparat sa fac ceva de mancare. Mi s-a facut pofta brusc de aripioare picante, care fie vorba intre noi merg perfect cu berea Corsedonk de la lidl de care noi ne-am indragostit un pic cam tare in ultima perioada. Am pornit cu aripioarele astea de la faptul ca de fiecare data cand aveam pofta de aripioare picante faceam aripioare Buffalo care sunt delicioase. Ei bine de data asta m-am gandit sa schimb un pic reteta si sa fac altfel aripioarele.

Am scormonit eu un pic internetul si am gasit cateva retete interesante care se potriveau bine cu ingredientele pe care le aveam eu prin camara. Am cercetat, modificat si compilat si iata aici reteta de aripioare dulci picante cu influente asiatice.

Prezentare video Aripioare dulci picante in stil asiatic

Aripioare dulci picante in stil asiatic

By October 25, 2016

Eu am taiat de la inceput aripioarele in jumatate, la incheietura si le-am taiat varful. Puteti sa le lasati intregi daca doriti. Apoi am imbracat bine aripioarele cu tot felul de condimente aromate si le-am copt. Dupa ce au fost bine patrunse le-am acoperit cu amestecul pentru marinata si le-am lasat sa se glazureze la cuptor pana au devenit lipicioase. Am decis sa le servesc cu orez simplu care sa mai tempereze din iuteala aripioarelor si cu felii de ceapa verde.

Folosind condimentele si marinata de mai jos puteti sa glazurati orice taietura de pui, nu doar aripioare.

Ati remarcat ca folosesc sos de soia si ulei de susan. Va recomand ca atunci cand aveti drum prin colentina sa opriti la unul dintre magazinele chinezesti de pe sosea sau sa mergeti in Dragon sa va cumparati sos de soia, ulei de susan, pasta de wasabi, taitei, nigiri si orice alte ingrediente cautati. Au foarte multe variante de sos de soia, este autentic si la pret mult mai mic fata de ce se gaseste la supermarket. Pe cuvant de foodie ca merita excursia! In plus de asta o sa va mai luati multe alte ingrediente delicioase de acolo!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 35 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Aripioare dulci picante in stil asiatic

  • Mai intai condimentam aripioarele (pe care le-am taiat, spalat si zvantat cu prosoape de bucatarie) cu sare, piper, pudra de usturoi si de ghimbir si le amestecam foarte bine. Aripioarele se lasa la marinat pentru minim 2 ore, dar cel mai bine peste noapte. Dupa timpul de marinare se scot si se lasa sa se odihneasca pentru 15 minute pe blat astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

Aripioare dulci picante in stil asiatic

Aripioare dulci picante in stil asiatic

  • Apoi aripioarele se aranjeaza pe o tava pe care ati pus un gratar. Daca nu aveti tava cu gratar puteti bineinteles sa le aranjati pe tava acoperita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute.
  • Intre timp se pregateste marinata: se amesteca sosul de soia, sucul de portocale, mierea, un praf de sare, sosul tabasco, ulei de susan si coaja de portocale. Amestecati bine pana cand marinata este omogena.

Aripioare dulci picante in stil asiatic

Aripioare dulci picante in stil asiatic

  • Se scot aripioarele din cuptor si se acopera cu marinata pe ambele parti. Se intorc la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Apoi se scot, se mai acopera cu un strat de marinata si se intorc la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade. Puteti sa folositi functia grill a cuptorului.

Aripioare dulci picante in stil asiatic

Aripioare dulci picante in stil asiatic

  • Dupa ce sunt gata se servesc cu garnitura la alegere si salata dupa plac.

Aripioare dulci picante in stil asiatic

Aripioare dulci picante in stil asiatic

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu carne de pui intrati aici.

Wrap cu pui Pui Kiev

Pui la cuptor Spanac cu pui

 

 

 

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *