Salutare dragilor! Ma tot loveste din cand in cand cate o pofta nebuna de junk food. Ceva sa fie prajit, gustos si crocant. Dat fiind ca stomacul meu a dat interzis aripioarelor autentice de la kfc, am decis sa imi fac eu in casa propria varianta. M-am gandit ca sigur v-ar placea si voua o astfel de reteta. Este o reteta prezentata in doua variante, cu aripioarele prajite si cu aripioarele facute la cuptor. Pentru cand suntem dispusi sa prajim si pentru cand ne e lene si vrem sa facem la cuptor ceva sanatos.
Prezentare video Aripioare de Pui in stil KFC
Aripioare de Pui in stil KFC

Nu m-am lamurit exact din ce fac cei de la kfc crusta aia minunata, dar pe mine ma multumeste crusta cu fulgi de porumb, care se face usor si este sanatoasa.
La capitolul condimente am folosit pudra de ghimbir, sare, boia dulce si iute, busuioc, usturoi granulat, piper si oregano. Pentru cele mai gustoase aripioare va recomand sa le lasati cu condimente, peste noapte, la frigider. Vor fi mult mai gustoase.
Si pentru ca aripioarele fara sos de usturoi nu exista am facut si un sos cu maioneza, iaurt, usturoi si mustar. Este preferatul meu.
Sa ne apucam de treaba:
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Mustar
Ingredients
- aripi de pui - 1 kilogram
- sare - 1 lingura
- pudra de ghimbir - 1 lingura
- boia dulce - 1 lingura
- busuioc - 2 lingurite
- usturoi granulat - 1 lingura
- piper - 1 lingurita
- oregano - 2 lingurite
- boia iute - 1/2 lingurita
- Pentru crusta
- fulgi de porumb - 150 grame
- oua - 2 bucati
- faina - 150 grame
- ulei - pentru prajit
- Pentru sosul de usturoi
- maioneza - 150 grame
- iaurt grecesc - 200 grame
- usturoi - 4 catei
- mustar - 1 lingurita
- mustar dijon - 1 lingurita
- ulei de masline - cateva picaturi
Instructions
- Aripioarele se separa in doua si se arunca varful.
- Intr-un bol amestecam sare, oreagano, usturoi, busuioc, ghimbir, piper, boia dulce si iute.
- Jumatate din amestecul de condimente se adauga peste aripioare si se amesteca bine. Se tin la frigider minim 4 ore, dar cel mai bine peste noapte.
- Pentru sos se amesteca maioneza, iaurtul, mustarul clasic si cel Dijon, usturoiul trecut prin presa si putin ulei de masline. Se tine la frigider pana la servire.
- Fulgii de porumb se maruntesc la chopper. Faina se amesteca cu restul condimentelor si ouale se bat cu un praf de sare.
- Aripioarele se trec mai intai prin faina, apoi prin oua si la final prin fulgii de porumb. Se preseaza putin astfel incat sa prinda crusta.
- Pentru varianta la cuptor se aranjeaza aripioarele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Pentru varianta prajita se incinge ulei de floarea soarelui intr-un tuci si se prajesc aripile pentru 5 minute la foc mare si apoi pentru 7 minute la foc mai mic. Ideea este ca invelisul sa nu se arda inainte ca interiorul sa fie gatit. Prajiti cate 4-5 aripioare pe rand astfel incat temperatura uleiul sa nu scada rapid si sa le puteti intoarce cu usurinta. Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie.
- Se servesc fierbinti cu sosul de usturoi, salata verde si cartofi.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de tip fast-food intrati aici.
Pentru mai multe retete cu carne de pui intrati aici.
Leave a Reply